Zatímco někomu může motokros připadat krkolomný a nebezpečný, pro Zlatušku představuje formu relaxace a o své zdraví strach nemá.

V sobotu 13. října 2012 se ve Žlutavě konal 9. motokrosový den.

„Motokros je určitě nebezpečný, ale na druhou stranu je zase bezpečnější než jízda po silnici," usmívá se čtyřicetiletý závodník, který jezdí už desátým rokem.

„Baví mě to, mám z toho vnitřní radost, pro kterou to také dělám. Závody miluji, protože můžu soutěžit s jinými stejně dobrými závodníky," říká Zlatuška.

V sobotu 13. října 2012 se ve Žlutavě konal 9. motokrosový den. Na snímku je závodník Petr Zlatuška z Otrokovic.  Nyní je hrdým vlastníkem Hondy 450 CRF, která se u něj ale příliš dlouho neohřeje. Otrokovický motokrosař totiž nechce zbytečně investovat peníze do neustálých úprav, proto si každý rok bez milosti a soucitu kupuje novou mašinu. Nová jej přijde asi na 180 tisíc korun.

„Teď už mám asi osmou motorku. Každý rok ji vždycky prodám, i když se ztrátou. Nemusím se tak alespoň příliš starat o její údržbu," vysvětluje Zlatuška.

Motorky nakupuje v centrálním skladu, kde jej prý stroj vyjde levněji. A který že pro něj zatím byl ten nejlepší? Prý každý.

„Všechny jsou srdcovou záležitostí, ale každý rok se také objevují nové modely, lepší, modernější a propracovanější," podotýká Zlatuška.

Závodů už absolvoval za uplynulé roky bezpočet, vlastní několik pohárů, mimo jiné i ten za první místo. Z jednoho závodu si ale přivezl menší úraz.

„Zranění se mi naštěstí vyhýbají, jen vloni jsem si poprvé zlomil prst. Nebylo to ale nic hrozného," dodává závodník.