VYBERTE SI REGION

Na Tříkrálovém festivalu mizela zabíjačková polévka rychle z kotle

Zlín – Vůně zabíjačkové polévky se v sobotu linula z prostranství před kostelem Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích ve Zlíně. Zahřát se jí tam mohli lidé při příležitosti Tříkrálového festivalu. Voňavou dobrotu, která vystřídala po loňském ročníku gulášovou, všem příchozím podávali osobnosti města z rozličných oborů.

9.1.2016 AKTUALIZOVÁNO 10.1.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií
V sobotu 9. ledna 2016 se ve Zlíně před kostelem Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích konal Tříkrálový festival, jehož součástí mimo jiné byla i Tříkrálová polévka, kterou zájemcům podávaly osobnosti města.

V sobotu 9. ledna 2016 se ve Zlíně před kostelem Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích konal Tříkrálový festival, jehož součástí mimo jiné byla i Tříkrálová polévka, kterou zájemcům podávaly osobnosti města.Foto: DENÍK/Jarmila Kuncová

„Dala jsem si ji, takový menší koštík, je dobrá," pochvalovala si nad horkou polévkou s kouskem chleba v ruce například Milena Kobelíková ze Zlína. V misce už přitom měla namísto tmavé zabíjačkové polévky tu světlou, tmavá totiž velice rychle došla, a to kvůli velkému zájmu lidí o akci. „Letos jsme měli třikrát větší spotřebu Tříkrálové polévky než minulý rok. Spíše máme problém, abychom velice rychle dodělali další," řekl Deníku s úsměvem během akce Vlastimil Vajďák, ředitel Charity Zlín. Smysl Tříkrálové polévky je podle něj velice jednoduchý. „Polévku vydávají významné osobnosti našeho města a ten, kdo na to nemá, dostane polévku zdarma, a kdo na to má, může přispět do Tříkrálové sbírky. Výtěžek používáme především k takzvané přímé pomoci, díky níž jsme schopni pomáhat," dodal.

Na zabíjačkovou polévku si holešovská společnost zabývající se gastronomií připravila zhruba 25 až 30 kilo vařeného masa. Pro příští rok přislíbila, že se připraví ještě lépe, produkci polévky posílí. „Vloni se prý vydalo asi jen třicet litrů polévky, my jsme si připravili tak sto litrů. Maso se tu ohřívalo, polévka se pak kompletovala. Tmavá ovšem brzy došla, bylo jí asi málo, tak jsme museli přidat zhruba pětadvacet litrů bílé," vysvětlil s úsměvem za holešovskou společnost Marcel Pospíšil. Spokojený byl s kladnou odezvou od strávníků.

Tříkrálový festival, který nabídl také prodej jitrniček a dalších zabíjačkových pochutin nebo i horký punč, nezmařila ani nepříjemná ledovka, kterou se davy lidí nenechaly odradit. Užívali si také příjemné živé hudby, která na prostranství hrála. Vystoupily například Bubenice z Příluku, mezi kterými byla třeba Marta Krajčová. „Dostali jsme tmavou polévku, já jsem si tu pak koupila snad všechno od zabíjačky. Jsem moc spokojená," zhodnotila Marta Krajčová.

Každým rokem si akci nenechá ujít například Dana Zháňalová ze Zlína, a to v doprovodu svého manžela Boba. „Dala jsem si polévku, maso i punč. Polévka byla dobrá, ale punč je nejlepší," řekla Deníku nad horkým nápojem pravidelná návštěvnice.

Autor: Jarmila Kuncová

9.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Projížďka po Baťově kanále. Ilustrační foto.

Kraj letos podpoří rozvoj Baťova kanálu i údržbu turistických tras

Ilustrační fotografie.

Zlínsko: voda zatím levnější nebude

Cesty na Zlínsku jsou sjízdné bez problémů

Zlínsko – Sjízdné bez problémů by měly být všechny silnice na Zlínsku.

Jak být v práci 40 hodin týdně a nezbláznit se

Pracujete často deset hodin denně a přesto stále nestíháte? Pak si potřebujete lépe naplánovat pracovní den a využívat čas efektivněji. Za 40 hodin týdně byste měli pohodlně zvládnout náplň práce, pokud ji děláte správně. Jak na to, radí experti na efektivitu práce.

AKTUALIZOVÁNO

"Hasič" Kašík v Karlových Varech na vše nestačil

Karlovy Vary – Jako dobrovolný hasič, který řešil jeden požár za druhým, si opět musela připadat brankářská jednička PSG Zlín Libor Kašík. Ani on ale nezabránil druhé porážce v sezoně na ledě posledního týmu extraligy v Karlových Varech. V polovině října si odvezl s celým týmem výprask 4:7, dnes 1:4. V součtu obou zápasů tak Kašík inkasoval 11 gólů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies