„Kostičky kam se jen podíváš," chtělo se říct nakupujícím a návštěvníkům galerie. Právě zde totiž organizátoři akce předvádí dětem, ale i jejich rodičům interaktivní výstavu s novým typem oblíbených stavebnic Lego s rytířskými motivy. Malí stavitelé tak zde mohou celý víkend nejen stavět své modely, ale také se fotit a získávat odměny za splněné úkoly.

„Na děti čeká několik stanovišť, na kterých si vyzkouší, jak zahnat monstra, postavit rytíře nebo oslnit digitálního čaroděje Merloka 2.0," představil hlavní lákadla akce ředitel obchodního centra Zlaté jablko Jiří Kratochvíl. „Za splnění těchto úkolů mohou malí hrdinové získat malé odměny, také se mohou nechat vyfotit se svítícími meči a štíty," doplnila mluvčí obchodního centra Kateřina Martykánová.

Děti si akci užívají, hrají si zde, tvoří a fotí se. Ale ani jejich rodiče nezůstávají pozadu a světoznámé stavebnici neodolávají ani oni. „Jako dítě jsem Lego neměla, nyní máme stavebnice snad od všech druhů a často si s nimi doma se synem skládáme a moc nás to baví," usmála se maminka Marika Gábová, která si akci se svým synem Jakubem tak nemohla nechat ujít.

„Hrával jsem si s legem jako malý, teď máme také doma tuto stavebnici," komentoval svět barevných kostiček v nákupním centru Viktor Šimeček. „Bylo to dobré, líbilo se mi tu," hodnotil spokojeně akci jeho syn Šimon. Kdo má rád svět stavebnic, může na akci ještě vyrazit, je přístupná pouze tento víkend, vždy, mezi 10. a 18. hodinou.