„V noci bylo i plus osm stupňů Celsia, nemělo to smysl, lidé stejně nejezdí," řekl provozovatel ski areálu Karolinka Marek Cimala. V řadě středisek však sníh na sjezdovkách zůstal, zájem lyžařů ale není velký. Vlekaři doufají v ochlazení, které by mělo v příštím týdnu přijít.

V Karolince byly dobré podmínky do Štědrého dne, pak však už středisko vleky zastavilo. „Zkusíme jet zase od soboty, na nějaké kratší verzi sjezdovky, zkusíme to přehrnout, uvedl Cimala.

Málo lyžařů hlásí také Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Hlavní sjezdovka Razula funguje jen ve spodní polovině. „Tuto část máme dobře zasněženou. Na Horalu jede celá sjezdovka," uvedl šéf areálu Leo Bača.

V areálu Troják na Kroměřížsku je stále v provozu celá sjezdovka, jen je mírně zúžená. „Lidi to ale moc neláká, jsou taky popletení z větru, volají a pořád se ptají. Říkám jim, že rolbu nám to neodneslo," řekl provozovatel Jakub Juračka, který doufá v ochlazení v příštím týdnu.

„Pak bychom mohli dosněžovat," podotkl Juračka. V provozu je stále celá sjezdovka také ve Stupavě na Uherskohradišťsku, přestože patří k nejníže položeným v kraji. „Lidí kvůli tomu teplu jezdí méně, nejsou žádné fronty. Měli bychom to oteplení přežít a v příštím týdnu dosněžit," uvedla provozovatelka Bohdana Orlová. (čtk)