Potvrdil to Pavel Chramosta zoddělení strategického rozvoje brodského městského úřadu. Termín zahájení prací je ale podle něj závislý na nezbytném získání dotací.

Obě lokality tvoří rozsáhlou oddychovou zónu ve městě. Jejich stav je však havarijní. To se nelíbí zejména lidem, kteří relaxaci vparku často vyhledávájí. „Jsem vdůchodu a když je pěkně, vždycky do parku ráda zajdu. Cesty vněm jsou ale opravdu hrozně rozpraskané a místy vyboulené. Člověk má zakopnout skoro na každém kroku,“ upozornila na jeden znedostatků Jiřina Dostálková zUherskéhoBrodu.

Za pravdu ženě dává iTaťána Štěpančíková zbrodského odboru životního prostředí a zemědělství, podle které navíc problémy nelze řešit dílčími opravami. „Máme hotové projekty na obnovu obou lokalit. Kromě výměn chodníků přibude inový mobiliář. Vysadíme také vybrané stromy, keře a Komenského park oživíme trvalkovými záhony či fontánkou,“ prozradila Štěpančíková, podle které projektant přihlédl ina osoby se zhoršenou pohyblivostí.

Investiční akce bude výjimečná hlavně svou cenou. Náklady na rekonstrukce by se měly předběžně vyšplhat až na pětatřicet milionů korun. „Výběrové řízení na zhotovitele zakázky ale teprve přijde na řadu. Částka se tak ještě může pohnout,“ poznamenal Daniel Fuglík zbrodského odboru investic.

Termín zahájení prací je ovšem pro úředníky zatím velkou neznámou. Vše se podle nich bude odvíjet od získání dotací zEvropské unie. „Máme na výběr různé operačné programy, ze kterých bychom mohli čerpat. Každý nabízí něco jiného a musíme se ještě dohodnout, který zvolíme. Každopádně chceme žádost openíze podat už vpříštím roce,“ upřesnil Pavel Chramosta zoddělení strategického rozvoje brodského městského úřadu.