„Nejvíce mi šlo sbírání pavouků a myší. To mě hodně bavilo," zasmál se například Jack Smith z Machové.

Nadšená byla také teprve čtyřletá Barunka. „Všechno jsem si vyzkoušela, všechno se mi líbilo," zhodnotila při zdolávání jedné z disciplín Barunka.

Akci konanou na novém hřišti u mateřské školky moderovali Šebestová s Machem, nechyběla ani paní Kadrnožková.

„Děláme to pro děti s láskou a se srdíčkem. Například se ve dvou týmech utkaly v „plavání" v ploutvích na nohách a s potápěčskými brýlemi na očích. Takto zkrášleny musely ujít určitou vzdálenost tam a zpátky. Nebylo to vůbec jednoduché. Děti zakopávaly, některé na to našly techniku chůzí pozpátku," vysvětila s úsměvem v převleku za Šebestovou Svatava Drdová.

Rodiče sedící u občerstvení a sledující po očku výkony svých ratolestí povzbuzovala k fandění.

„Nepijte jen to pivo a nepomlouvejte. Fandíme svým ratolestem, ať jim to jde co nejlépe," hecovala rodiče Šebestová, čímž tak všechny upřímně rozesmála a rodiče k fandění přiměla.

Když děti zdolaly všechny disciplíny, mohly si vyzvednout sladkou odměnu v podobě oplatku a pitíčka, zároveň dostaly i lísteček na vyzvednutí špekáčku. S jejich opékáním nad ohněm, které neodmyslitelně ke konci prázdnin patří, jim už ale povětšinou pomáhali rodiče.

„Přišli jsme se sem podívat, jak vypadá nové dětské hřiště. Líbí se mi tady, je tu stín, vyžití pro větší i menší děti," zhodnotila Jana Kubíková z Otrokovic, která přišla se svými dvěma potomky. 

Děti si vyzkoušely například:

KOTOUL. „Byla to pro ně docela těžká disciplína. Maloškům nešel skoro vůbec. Myslím si, že na to musí být průprava už z mateřské školky," zhodnotila výkony dětí za pořadatele Irma Hanáková.

KUFR. Po vzoru dřívější oblíbené televizní soutěže měly poznat z kufru vytažený předmět, jako třeba nemocničního bažanta, do kterého muži vykonávají „malou potřebu." Potrápilo je například i poznávání zvířecí kůže či zkratky SSM (Socialistický svaz mládeže).

HOD ŠIPKOU NA BALÓNKY. Ta měla snad největší úspěch, balónky totiž byly plněné vodou. „Moc se jim líbila, děti se uměly trefovat. Líbilo se jim, když balónek praskl a voda vytekla," vysvětlila Irma Hanáková.