Už v těchto dnech se tak dělníci vrátí na úseky Horní Lhota– Zádveřice, Brumov–Návojná a Rokytnice–Jestřabí. U prvně jmenované stavby jde však jen o dokončení posledních detailů. U dalších dvou staveb se počítá i s uzavírkami. Pro nákladní dopravu i úplnými.

„Silnice mezi Zádveřicemi a Horní Lhotou je pro řidiče průjezdná už od loňského roku. Na této stavbě zbývá tak ještě dokončit odvodnění silnice a bezpečnostní zařízení, jako jsou svodidla," uvedl Vojtěch Cekota, mluvčí ŘSZK. Provoz tu tak bude omezený pouze dopravním značením v blízkosti pohyblivého pracovního místa.

„Stavební práce jsou plánovány na období od 16. března do 15. května 2015," doplnil Cekota. Do tohoto data musí mít stavební firma dle smlouvy hotovo. Mnohem více práce a pro řidiče i komplikací však čeká na jižním Valašsku. Na rekonstrukci úseku silnice mezi Rokytnicí a Jestřabím zbývá totiž ještě hodně práce.

„Na dokončení ještě čeká úsek dlouhý 1,2 kilometru a most," uvedl Bronislav Malý, ředitel ŘSZK. I v tomto roce tak tady na řidiče čekají dopravní omezení. Například pro nákladní dopravu bude platit úplná uzavírka.

„Objízdná trasa bude vedena přes Slavičín, Vlachovice, Valašské Klobouky, Brumov-
-Bylnici, Štítnou nad Vláří. Bude zde použita jedna sada světelné signalizace na mostě a jedna na silničním úseku," vyjmenoval omezení Cekota. Termín stavebních prací je dle něj plánován na období od 16. 3. do 30. 6. 2015.

Jedním z řidičů, který na daném úseku „trpěl" téměř denně, je i František Zajíček ze Slavičína.

„No načekal jsem se tam na semaforech hodně, ale když to byla dlouhodobá záležitost, tak se s tím dá počítat. Vyrážel jsem do práce dřív a na semaforech většinou posnídal. To je dobře, že to už bude do léta hotové," popisuje s úsměvem jeden z řidičů.

Poslední, však neméně důležitý úsek, do kterého se v těchto dnech silničáři na Zlínsku pouští, je oprava úseku z Brumova do Návojné. Tady zbývá dokončit úsek o délce 400 metrů a v plánu jsou též dokončovací práce na úseku z roku 2014. Protože pro Návojnou, Nedašov a Nedašovu Lhotu jde o jedinou přístupovou silnici z české strany, budou zde platit jen částečné uzavírky.

„Bude zde použita jedna sada světelné signalizace. Stavební práce budou probíhat v období od 16. 3. do 30. 6. 2015," doplnil mluvčí ŘSZK.