První stavební práce začaly vloni v září, sportoviště má sloužit školákům a veřejnosti letos v srpnu.

Co všechno nabídne?

„Součástí víceúčelového hřiště bude hřiště pro malou kopanou s osvětlením, hřiště pro volejbal a nohejbal, atletická dráha se skokem dalekým a streetballem, dětské hřiště, in-line dráha a hřiště pro beachvolejbal a beachfotbal se sektorem vrhu koulí,“ popsal mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Vzpomínkový let Airbusu A319 na lince Praha - Piešťany - Brno - Praha.
Zlíňané jsou zklamaní. Slibovaný airbus neviděli

Celý areál má být pod dohledem správce a kamer strážníků. Konkrétní provozní dobu ošetří provozní řád.

Dětské hřiště bude vybaveno multifunkční herní sestavou (pro děti od 3 let), vahadlovou kolébačkou na pružinách (pro děti od 4 let), rotující deskou na třech pružinách (pro děti od 8 let). Ve sportovním areálu nebudou chybět lavičky a stojany na kola. Hřiště pro malou kopanou bude mít zase umělý trávník III. generace a bude vybaveno i střídačkami.

„Součástí hřiště pro beachvolejbal a beachfotbal budou venkovní převlékací boxy i shrnovací dělicí síťové oplocení, které umožní jednoduše přestavět hřiště pro plážový volejbal nebo plážový fotbal,“ vyjmenoval mluvčí Dvořák.

Další dobrou zprávou, tentokrát pro umělce se spreji, je, že školní zeď pro jejich výtvory zůstane zachována.

„O nové hřiště jsme usilovali už řadu let, konečně se to podařilo,“ vítá změnu k lepšímu ředitelka Základní školy Zlín Okružní Lenka Honová.

Hřiště u „šestnáctky“ bylo podle ní v dezolátním stavu.

Budova Ekoferm na autobusovém nádraží ve Zlíně, půjde kvůli přestavbě nádraží k zemi. Oblíbené obchůdky, které zde byly, skončí na jiných místech .
Nájemníci z Ekofermu se zlobí: Výpověď nám dali pozdě

„Děti sportovaly na asfaltu, bylo to zcela nevyhovující,“ komentovala. Dalším přínosem podle ní bude i fakt, že po ukončení vyučování bude škola sportoviště zájemcům pronajímat.

„Už bylo potřeba s tím něco dělat, opravdu to tady vypadalo strašně. Všichni to vítáme, aspoň s dětmi budeme mít kam odpoledne chodit,“ myslí si maminky dětí ze 16. ZŠ Petra Polomíková a Barbora Slaměníková.

„Vítáme to a těšíme se,“ doplnila další maminka Jana Olivíková.

„Moc se těším, až tam budeme chodit,“ přeje si zase prvňačka Vendulka Špendlíková.

Vzhledem k tomu, že sportoviště budou využívat hlavně děti, počítali projektanti s umístěním bezpečnostních prvků. U víceúčelového hřiště pro volejbal a nohejbal a dětského hřiště bude použit bezpečnostní pružný umělý povrch.

Atletická dráha se skokem dalekým a streetballem bude mít povrch z odpruženého tartanu. Streetballový koš bude opatřen bezpečnostním obalením.

Nadjezd směrem na Jižní svahy ve Zlíně.
Další etapa opravy nadjezdu začíná už tento týden