Lenka Lovecká, 36 let, rodičovská dovolená, Zlín: Pane prezidente, dle mého názoru reprezentujete dobře Českou republiku i v zahraničí. Jsem s vámi spokojenější než s vaším předchůdcem. Kdybyste měl více pravomocí, jak byste ovlivnil snížení nezaměstnanosti v celé republice? V některých krajích je velmi vysoká.

Kateřina Valigurská, 81 let, důchodkyně, Zborovice: Pane prezidente, buďte na nás staré hodný a přidejte nám na důchody. Já s tím svým důchodem nemohu ani vyjít, chodím furt po doktorech, všude po nás chtějí třicet korun nehledě na to, že jsem celý život pracovala. To ale bohužel teď nikoho nezajímá a všude po nás chtějí jen peníze. Dávat pořád třicet korun, to není jen tak. Stále na nás myslete a přidejte nám více peněz, abychom mohli normálně žít.

Ladislav Žurek, 79 let, důchodce, Kroměříž: Dělejte to tak, jak to děláte. Sice vás ostatní pomlouvají, ale mně se líbí, jak to děláte. Líbí se mi, jak jedete po lumpárně, zlodějiny už tady bylo dost. Zprávy sice moc nesleduji, ale stejně se mi líbí, jak pracujete. Myslím si také, že péče o zdravotnictví nebo celý sociální faktor je dobrá. Máte svůj styl života na Vysočině. To je dobré, jak se tam vždycky přesunete, když vás naštvou nebo už máte Prahy dost. Tam si odpočinete a jedete dál. Fandím vám a už se těším, až vás tady v Kroměříži uvidím.

Michal Lukáš, 26 let, živnostník, Lhota u Vsetína: Pane prezidente, oba dva jsme jen lidé. Věřím proto, že bychom si spolu dokázali nezávazně popovídat klidně celou noc. Mne by třeba zajímalo, proč jste přešel z becherovky na slivovici, jak jste před časem prohlásil.

Petra Škvaridlová, 24 let, pracovnice infocentra, Ostrožská Nová Ves: Zajímaly by mě, pane prezidente, nějaké novinky z Hradu, vlády a vůbec z naší politické scény. Určitě máte hodně zákulisních informací, ke kterým se běžný člověk nedostane. A také by mě zajímalo, jak se vám zatím v úřadu prezidenta líbí.

Lenka Průšová, 52 let, účetní, Zlín: Pane prezidente, poslouchala jsem v neděli v televizi váš projev. Líbil se mi váš názor na církevní restituce, kdy by se jimi mohla zabývat povolební nová sněmovna, která případně změní část zákona o finančním vyrovnání. Ráda bych vám také řekla, že nynější prozatímní vláda s panem Rusnokem mi vyhovuje, nemám s ní oproti mnohým jiným lidem nejmenší problém. S vámi, coby prezidentem, jsem vcelku spokojená.

Renáta Knotová, 40 let, nezaměstnaná, Bílovice: Pane prezidente, podpoří nějakým způsobem naše vláda mladé rodiny s dětmi, kterým se v současné době nežije vůbec snadno? Také by mě zajímalo, jestli se zúčastníte letošních Slováckých slavností vína a otevřených památek. Velmi bych vám přála, aby vám na to vyšel čas, protože slavnosti vína považuji za vydařenou a reprezentativní akci. No a měl jste již možnost okusit naši vyhlášenou slováckou slivovici? A jak vám chutnala?

A co byste řekli prezidentovi vy?

Máte pro prezidenta zajímavý vzkaz? Nebo byste se ho rádi na něco zeptali? Napište nám na e-mail: editori.zlin@denik.cz nebo doručte na adresu naší redakce.

Ty nejzajímavější vzkazy se budeme snažit Miloši Zemanovi předat a na zajímavý dotaz pro vás získat i odpověď.

Vaše postřehy k prezidentské návštěvě a i politice jako takové můžete vkládat i do diskuse na našich webových stránkách.

A pokud pana prezidenta někde vyfotíte, rádi vám váš fotoúlovek zveřejníme.

Veřejná setkání s panem prezidentem

ST 17:05 - nám. Míru, Zlín

ČT 11:50 - Masarykovo náměstí ,Val. Klobouky

ČT 16:30 - prostranství před Městským úřadem, Vsetín

ČT 19:10 - Velké náměstí, Kroměříž

PÁ 12:05 - Masarykovo náměstí, Uh. Hradiště

Podrobný program návštěvy prezidenta ve Zlínském kraji