K prodeji budou za symbolické ceny a navíc ještě můžete získat některou z cen od partnerů projektu.

„Akce spočívá v tom, že jsme společně s Nadějí vyzvali dámy, slečny i dívky, aby darovaly své kabelky. Takovou, kterou mohou postrádat, ale stále je nositelná. Velmi si ceníme všech, kteří už typický dámský doplněk přinesli. Moc jim za to děkujeme. Nezisková sféra obecně trpí nedostatkem financí a toto je jednou z možností, jak pomoci konkrétně zlínské Naději. Věřím, že i letos si nenecháte veletrh ujít. Kéž by se podařilo překonat loňský výtěžek, který činil 43 tisíc korun," uvedl šéfredaktor Zlínského deníku David Karola.

Od Moniky Marešové i Květy Fialové

Mezi prodejní unikáty lze zařadit například kabelku Květy Fialové či Moniky Marešové, které přidaly i osobní věnování.

Získané peníze zamíří přímo zlínské Naději, která pečuje o postižené spoluobčany.

„Vybranou částku použijeme pro vznikající terapeutickou dílnu v Obchodním centru Zlín. Chceme, aby se stala bezpečným místem pro ty, o které se staráme, i zákazníky, kteří jejich výrobky kupují," uvedla Zuzana Šlúchová ze spolupořádající Naděje. 

Do kabelkové sbírky se zapojila také II. ZŠ v Napajedlích. Velký dík tak patří paní učitelce Jitce Talašové, které se spolu s dětmi podařilo nashromáždit více než stovku kusů.

„Tato akce se nám zdála zajímavá a velmi netradiční, kabelky pomohou dvojím způsobem: udělají radost a pomohou potřebným. Z toho důvodu se to možná právě líbilo i dětem a samozřejmě jsem šla příkladem," přiblížila Talašová, která učí žáky v páté třídě.

„Těm pojem charita již není neznámý a není jej třeba sáhodlouze vysvětlovat. Navíc děti v tomto věku stále ještě chtějí pomáhat a mají srdíčka na pravém místě," doplnila.

Kabelkami přispěl také krajský úřad ve Zlíně. „Také mezi našimi zaměstnanci má akce odezvu. Kolegyně byly rády, že mohou takto pomoci," sdělila mluvčí kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková.

„Také u nás se jsme se setkali s ohlasem. Podařilo se nám dát dohromady kabelky po celém kraji," sdělila mluvčí zlínského úřadu práce Miriam Majdyšová. Zapojila se například také zlínská radnice.

A stav tisíce kabelek stále nemusí být konečný. Pokud chcete pomoci dobré věci, můžete kabelku přinést až do tohoto pátku na tři sběrná místa, a to vždy od 8 do 17 hodin na recepci Domu pokojného stáří (Okružní 5550, Zlín-Jižní Svahy), do redakce Zlínského deníku (Zarámí 4422, Zlín střed) nebo do prodejny United Colors of Benetton (Sadová 179, Zlín).

Pokud ve vámi věnované kabelce na sebe necháte kontakt, můžete od partnerů akce získat poukaz na: nákup v Kožené galanterii LUKA (5 ks/500 Kč); luxusní wellnes pro dvě osoby v hotelu Baltaci Atrium Zlín (1750 Kč); kombinovanou masáž lávovými kameny od Studia Amateya Zlín (500 Kč); nákup ve vybraných prodejnách United Colors of Benetton nebo Sisley (500 Kč); libovolnou konzumaci v restauraci Myslivna ve Zlíně (500 Kč); dárkové balíčky s vitaminovými doplňky od společnosti VITAR, s. r. o. Všechny dárkyně automaticky získávají slevu 15-25 procent na nákup v Kožené galanterii LUKA.