„Ve směru na „Hostýnky" je to dobré. Tam jsou málo frekventované cesty, ale směr na Zádveřice není rozhodně stvořený na výlet s malými dětmi. Tady bych cyklostezku uvítal," říká cyklonadšenec. Právě požadavek na koupaliště a cyklostezku se v předvolební anketě Deníku opakoval nejčastěji.

„I já, když jsem si dělal malý průzkum, tak jsem tyto návrhy od lidí slýchal," uznal starosta Petr Hradecký.

Pro malé město je nejdříve plánovanou důležitější akcí rekonstrukce náměstí a sokolské zahrady. V případě přípravy stavby koupaliště či cyklostezky by se tak muselo začít, jak se říká, od nuly. Bylo by tedy nutné udělat případné změny v územním plánu, vypracovat projekt, domluvit výkupy pozemků, stavební povolení a mnoho dalších věcí.

„Reálně to u těchto dvou záležitostí vypadá tak, že bychom mohli pracovat na přípravě, aby vše bylo nachystané na realizaci. K té by došlo v případě, že by bylo možné čerpat finanční prostředky například z dotací," vysvětlil starosta. Malé město totiž musí obracet každou korunu a cyklostezka, to jsou investice v řádech milionů korun.

„Podobné je to s koupalištěm. Už jsme se o to zajímali a jedná se o obrovské částky. Jediná cesta je mít připravený projekt a ten realizovat v případě volných financí," doplnil starosta. Dosud se lidé ze Slušovic jezdili koupat do Zlína, Pozlovic, Luhačovic a dříve také do nádrže ve Všemině.

Podle starosty počítá územní plán s cyklostezkou už dnes. Dle něj se však nejedná o příliš vhodnou trasu.

„Lidé by museli nad Slušovicemi na kopec a pak zase sjet dolů do Zádveřic. Daleko lepší by bylo jet údolím podél řeky Dřevnice," naznačil starosta, že budou případně hledat lepší trasování. V budoucnu by se pak tato trasa měla napojit na stezku Zlín–Vizovice.

Oblastí Slušovic vedou momentálně jen zpevněné cyklotrasy.

Čtenáři ukázali, kde vidí slabiny města

Obyvatele Slušovic podle výsledků internetového hlasování na našem webu www.zlinskydenik.cz trápí v jejich městě nejvíce tyto problémy:

1. Absence cyklostezky na Zádveřice a koupaliště - 48 %

2. Nevyužité objekty - 42 %

3. Neutěšený stav sportovišť. Dostihový areál atd. - 5 %

4. Jiný problém - 5 %

4 NEJ události minulých 4 let

1. Návštěva prezidenta ČR Miloše Zemana ve slušovické firmě Greiner.

2. Velká rekonstrukce slušovické sokolovny a otevření nové knihovny.

3. Slušovice a okolní obce instalovaly protipovodňový varovný systém.

4. Již za několik týdnů se ve Slušovicích otevře Nízkoprahové centrum pro děti.

KDO TU ROKY VLÁDL? 

Starosta: Petr Hradecký (KDU-ČSL)*
vládne: KDU-ČSL, SNK Prosperující Slušovice, Sdružení občanů Slušovic, SNK živnostníci, SNK ZŠ Slušovice, Sdružení nezávislých kandidátů, Sdružení nezávislých kandidátů – 2010

opozice: ODS, SNK Slušovjané, Sport a kultura ve Slušovicích, Sbor dobrovolných hasičů