Prostory dostane městská policie, která s objektem sousedí.

„Vždy chceme dobře vycházet s nájemci v našich objektech, ale tato situace si krok pochopitelně vyžádala. Nájemce prostoru v prvním segmentu v něm prodával nekolkovaný alkohol. Jaké to mělo následky, je všeobecně známé," konstatoval náměstek primátora Ondřej Běták.

Na začátku příštího roku se tak začne pracovat na přestavbě objektu pro účely městské policie. „Doposud se z druhé strany budovy nachází služebna jedné hlídky o třech strážnících. Po úpravách se rozšíří jak služebna, tak i počet strážníků," dodal náměstek.

Podle něj bude na stavební práce potřeba minimálně půl roku. Strážníci se tak do nových prostor nastěhují nejdříve začátkem léta 2013.

Pracovníci živnostenského odboru magistrátu pokračují v kontrolách, zpočátku se zaměřili na kontrolu, zda se neprodává nekolkovaný alkohol.

Nyní hlídají, zda se neporušuje zákaz prodeje lihovin, žádné porušení zatím nezjistili.

Kontroly prováděli i strážníci, často společně s celníky. Zaměřili se také na osvětu mezi lidmi bez přístřeší. „Obešli jsme místa, kde se zdržují.

Rozdávali jsme jim letáky s aktuálními informacemi a varováním, aby si při konzumaci alkoholu dávali velký pozor," uvedl zástupce ředitele městské policie ve Zlíně Pavel Janík.