„Poslední prosincový den 2016 jsme měli čtyři porody, dnes 1. ledna 2017 do sedmi hodin ráno také čtyři porody a další dnes ještě budou," doplnil.

Prvním letošní děťátko narozené ve Zlíně přišlo na svět 1. ledna 2017 v 00.15 hodin. Zdravého synka porodila maminka Lenka Jurková z Újezdu u Valašských Klobouk. Po narození vážil 3640 gramů a měřil 51 centimetr.

Maminka Lenka Jurková je ráda, že vše proběhlo rychle a bez komplikací.

„Večer jsem doma uklízela a pak ve sprše už jsem cítila kontrakce," popsala pro Deník. Do porodnice ji odvezl její manžel Lukáš.

„Malý se narodil po necelých čtyřech hodinách," prozradila šťastná dvojice. Sedmadvacetiletý tatínek byl celou dobu u porodu.

„Určitě to všem doporučuji, je to úžasný zážitek," svěřil se s tím, že hezčí pocit, než držet narozeného syna, nezná. Doma už přitom má mladá dvojice ještě dvouletého synka Lukáše.

„Starší se jmenuje po tatínkovi, aby mohli slavit svátek spolu. Malý Alešek má svátek ve stejný den, kdy jeho táta slaví narozeniny, tak budou také slavit spolu," upřesnila osmadvacetiletá Lenka. Děťátko dva dny přenášela, ale to je prý poměrně časté. Svým oběma synkům rodiče přejí zejména štěstí, lásku a spokojenost.

Za celý rok 2016 byly ve zlínské porodnici 2392 porody, což je o 24 více než v roce 2015.

V obci Újezd už o malém Alešovi vědí.

„Velmi nás to těší, protože dětí v obci ubývá, tedy jsme za každého nového občánka rádi," sdělil starosta Vladimír Kráčalík:. „Přejeme mamince i děťátku hlavně hodně zdraví a spokojenosti," popřál a zmínil, že pro malého Aleše zřejmě obec vybere i nějaký speciální dárek.

„To je ale zatím předčasné, v obci děláme vítání občánků, kde každému symbolicky přispějeme, co ale konkrétně dostane prvorozený Aleš, ještě nevíme," dodal.

V Újezdu u Valašských Klobouk aktuálně žije přes 1 200 lidí.

Marcela Kaniová