Semafory budou i v Březnici

Například ve směru od Uh. Brodu se zdrží na semaforech v Bohuslavicích a v Březnici. Alternativní trasa z Bohuslavic přes Salaš a Malenovice ale také nebude bezproblémová. V Malenovicích se bude opravovat ulice J. Staši, s čímž souvisí řada objížděk a omezení.

Dopravě ve velké zlínské části má v budoucnu odlehčit i nový kruhový objezd. Ten má být na křižovatce ulic J. Staši, Švermova a Masarykova.

„Každý řidič i chodec vědí, že z hlediska dopravy jde o velmi problematické úseky. Rekonstrukce je však nutná kvůli nevyhovujících parametrům komunikací a špatné kvalitě vozovky," uvedl náměstek zlínského primátora pro dopravu Jiří Kadeřábek.

Ulice J. Staši slouží veřejnosti už od příjezdu prezidenta Tomáše G. Masaryka do Malenovic v roce 1919. Rekonstruovat se bude od místa, kde vznikne nová okružní křižovatka, až po ulici Tyršova.

„Jde o přibližně půl kilometru dlouhý úsek. Opravovat budeme cestu, chodníky, parkovací místa a vjezdy. Počítáme s novou kanalizací a objeví se také zpomalovače rychlosti," vypočítal náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

Začít se má v dubnu

Práce vyjdou na 42 milionů korun. Město se chce pustit do stavby hned v dubnu. Pracovat se bude až do roku 2015. Osobní auta budou muset využívat objízdnou trasu po místních komunikacích. Nákladní auta pak budou jezdit přes Pohořelice a Oldřichovice.

Křižovatkou naproti bývalému kinu Květen přitom projíždí denně tisíce řidičů. Ti musí počítat se zdržením. Obzvláště poté, co má kraj opravovat úsek silnice mezi Bohuslavicemi a Březnicí a také průtah Březnicí samotnou.

„Jezdím do práce do Louk, takže využívám cestu přes Zlín i přes Malenovice. Už jsem četl, že se toho má letos opravovat hodně. Jen tak dál. Na špatné cesty nadáváme všichni. Holt si budu muset ráno přivstat," bere komplikace s humorem Jakub Pěnkava, který dojíždí do Zlína od Uherskobrodska.

Až osm tisíc řidičů denně omezí také práce na úseku Bohuslavice - Březnice. Tady se začne rekonstruovat začátkem června.

Pro nákladní vozy objížďka

„Stavební práce se provedou za částečné uzavírky po polovinách vozovky. Pro nákladní vozidla nad 7,5 t bude vedena objízdná trasa po silnicích I. a II. třídy ve směru Zlín - Otrokovice Staré Město - Uherské Hradiště," přiblížil Vojtěch Cekota, mluvčí Ředitelství silnic Zlínského kraje. Začít se má v červenci, skončit v září.