Návrh rozpočtu počítá s příjmy zhruba 1,5 miliardy korun, výdaje budou o 65 milionů korun nižší. "Přebytek použijeme na splácení starších investičních záměrů," uvedl Hladík. Radnice očekává, že daňové a nedaňové příjmy vzrostou meziročně o 70 milionů korun, provozní výdaje pak o 55 milionů korun. Návrh schválila rada, zastupitelé o něm budou rozhodovat v prosinci.

Na investice připadá v první fázi 160 milionů korun. Větší část investičních výdajů je určena na stavby, které již město zahájilo. Jde hlavně o dostavbu chráněných bytů v Malenovicích, na kterou je vyčleněno 81 milionů korun. Na investiční rezervu připadá 45 milionů. Peníze poslouží například k realizaci projektů s podporou Evropské unie.

Částka, kterou město v příštím roce vloží do investic, ale zřejmě bude nakonec vyšší. Město totiž očekává mimořádné výnosy kolem 100 milionů korun, například z prodeje pozemků. Radnice navíc uvažuje o tom, že by přijala investiční úvěr v maximální výši až 600 milionů korun. O případné půjčce ale budou zastupitelé rozhodovat až příští rok.