Vyplní-li se opravdu tato předpověď, pak se na ni zcela upřímně těší například ve Ski areálu Tesák na Kroměřížsku. Vlek tam totiž spustili naposledy v prosinci loňského roku. Prakticky nikdo jej ale nevyužil.

„Podmínky nepřály, lidé nepřišli," konstatovala tamní pracovnice Jana Odvršová. Podle ní je nynější zimní sezona špatná. „Pokud opravdu bude mrznout a sněžit, budeme rádi," doplnila Jana Odvršová.

Sněhový poprašek, který napadl ve Zlínském kraji v noci z úterý na středu, jim nikterak nepomohl. Například silničáře na Valašsku ale zaměstnal. Sníh totiž vystřídal déšť a mrznoucí venkovní teplota udělala z cest tak trochu ledovou skluzavku. Nešlo prý ale o nic dramatického.

„Na všechny cesty, které máme na starost, naše technika brzy ráno vyjela," sdělil jednatel společnosti Správa a údržba silnic Valašska Jaromír Kořistka. Podle jeho slov napadly jen přibližně dva centimetry sněhu. Kde silničáři mohli, tam cesty solili, v opačném případě použili inertní směs.

„V zásadě klesla akorát teplota, byly dva stupně pod bodem mrazu," informoval ve středu odpoledne Jaromír Kořistka.

Studené proudění se však bude prohlubovat. V neděli přijde takzvaný ledový den. Venkovní teploty přes den nevystoupají nad bod mrazu, pohybovat se budou v rozmezí od minus dvou do nuly stupňů. V ranních minimech teplota klesne až na minus pět stupňů.

„Převládat má vlhká oblačnost s velkými sněhovými přeháňkami. Sněhu napadne tak do tří centimetrů," řekla meteoroložka Dagmar Honsová. Chladné počasí má po-dle ní přetrvávat také po celý příští týden.