Na Vsetínsku dnes ráno podle informací tamní správy silnic mrzlo a bylo mlhavo, takže vozovky začaly místy namrzat. Výstraha platí pro silnice první třídy, které jsou ošetřovány chemicky, i méně důležité cesty. „Při jízdě je nutná zvýšená opatrnost," stojí v hlášení vsetínské správy silnic.

V ostatních částech Zlínského kraje jsou hlavní silniční tahy po chemickém posypu holé a mokré. Na silnicích druhé a třetí třídy na Kroměřížsku leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři ale varují, že v některých úsecích se tvoří mlhy.

Kroměřížsko

Silnice na Kroměřížsku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Ve vyšších polohách však může být povrch vozovky ještě zledovatělý. Námraza se může nacházet pod vrstvou chemického posypu. Nejhorší situace je v ranních a večerních hodinách, kdy teplota padá pod bod mrazu a na cestách se tvoří ledová krusta. Správa a údržba silnic Kroměřížska vyslala do terénu všechny své posypové vozy. „Ráno byla teplota pod nulou a komunikace byly namrzlé. Nyní se teplota pohybuje kolem nuly a vozovky jsou chemicky ošetřeny, jsou holé a mokré," informoval dispečer ze Sús Kroměřížska. Řidičům komplikuje viditelnost také hustá mlha.

ČTK, zpravodajové Deníku