Přijímací zkoušky má už zdárně za sebou, v Otrokovicích je absolvoval právě ve středu. A tam by se rád také dostal.

„Měl bych to blízko, navíc už vím, jak to tam chodí," řekl David Kotásek. Nejtěžší mu prý přišla matematika. „Na TGM ve Zlíně byla těžší, u nás o něco jednodušší. Pevně věřím, že zkoušky jsem v Otrokovicích udělal a budu přijatý," dodal David Kotásek.

Přijímací zkoušky na střední školy absolvovali žáci základních škol v úterý a ve středu. Například na Gymnáziu Otrokovice podle tamního ředitele Iva Kramáře plánují ke studiu od příštího školního roku otevřít dvě třídy, jednu pro žáky osmiletého gymnázia s počtem osmadvacet dětí, další pak pro čtyřleté studium s počtem třicet dětí.

„Z hlediska zájmu máme u osmiletého studia vskutku jen mírný převis, a to asi čtyři lidi, u čtyřletého pak zhruba čtyřicet pět," informoval Ivo Kramář. Rodiče a žáci si výsledky přijímacích zkoušek mohli najít na webu už ve středu kolem 19.30.

Na Střední průmyslové škole Zlín evidovali čtyři sta deset přihlášek ke studiu.

„Bereme dvě stě čtyřicet žáků do osmi tříd. Je to ovšem dost zrádné. Vloni jsme měli více přihlášek, ale zase nám žáci odevzdali z toho počtu méně zápisových lístků," podotkl ředitel školy Radomír Nedbal. Výsledky se tam prý žáci dozvědí oficiálně až ve čtvrtek.