Husté sněžení v sobotu zřejmě způsobilo to, že přijelo málo lyžařů do ski areálu Troják na Kroměřížsku.

„Lidem se v tom počasí asi nechtělo. Dnes je to lepší, všechny vleky jsou v provozu. Návštěvnost je průměrná," řekl ČTK provozovatel areálu Jakub Juračka. Zásoby sněhu jsou na horách velké, dobré podmínky jsou i pro běžkaře. Juračka se nebojí ani avizovaného oteplení, sníh na sjezdovkách podle něj vydrží ještě velmi dlouho.

Podobně tomu bylo ve ski areálu Stupava na Uherskohradišťsku.

„V noci na dnešek už pršelo, přišla obleva. Dnes po obědě nějací lidé přijeli, ale není to žádná sláva," uvedla provozovatelka areálu Bohdana Orlová. Stejně jako na Trojáku, i na Stupavě leží na sjezdovkách spousta sněhu. „Do Velikonoc vydržíme určitě. To jen lidi to počasí odrazuje," podotkla Orlová.

V areálu v Karolince na Vsetínsku se o víkendu konaly republikové závody, středisko bylo tedy pro veřejnost prakticky uzavřené.

„Napadlo asi deset až 15 centimetrů sněhu, ale je to mokré, není to takové to příjemné lyžování. Sněhu je ale dost a určitě ještě nějakou dobu vydrží," řekl provozovatel Marek Cimala.

I přes nepřízeň počasí si lyžaři našli cestu do Velkých Karlovic na Vsetínsku.

„Počasí bylo škaredé, ale lyžaři přesto přijeli. Asi je to tím, že v kraji začínají prázdniny, i hotely máme obsazené," uvedl šéf ski areálu Razula Leo Bača. V Karlovicích podle něj připadlo o víkendu asi 30 centimetrů sně­hu.