Problémy měli řidiči například na kopci Sirákov na pomezí zlínského a vsetínského okresu, zjistila ČTK.

Sirákov byl ráno sjízdný jen z jedné strany, řidiči směřující na Vsetínsko stáli v koloně desítky minut, dopravu kvůli ledovce blokovaly kamiony, které kopec nedokázaly vyjet. Sirákov patří tradičně k problematickým místům. Ledovka se podle silničářů tvoří také u Valašského Meziříčí na Vsetínsku.

Komunikace první třídy na Vsetínsku pokrývají zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, na silnicích druhé a třetí třídy jsou zbytky sněhu po pluhování. Zbytky sněhu leží i na cestách nižších tříd na Zlínsku, silnice první třídy jsou mokré a chemicky ošetřené.

Stejně na tom jsou i silnice na Uherskohradišťsku i silnice druhých a třetích tříd na Kroměřížsku. Komunikace první třídy na Kroměřížsku jsou holé, suché a sjízdné bez omezení.

Teplota se ve Zlínském kraji ráno pohybovala od minus čtyř do plus jednoho stupně Celsia. Na Zlínsku a Vsetínsku snižuje viditelnost sněžení, na Vsetínsku navíc fouká nárazový vítr.

Valašsko zasypává sníh, na Sirákově se tvoří dlouhé kolony

Vydatné sněžení přidělává také dnes starosti motoristům na Valašsku. Dopravu však prozatím nepoznamenaly žádné vážnější nehody. Policisté zaznamenali pouze drobnou kolizi v Horní Lidči. Podle policejní mluvčí Lenky Javorkové však šlo pouze o „ťukanec".

„Problémy jsou ale na Sirákově, kde se tvoří kolony vozů. Zejména ze zlínské strany, kde provoz prakticky stojí. Situace se ale zhoršuje i ze strany od Vsetína," upozornila o půl deváté ráno Lenka Javorková.

Silničáři nicméně s novým sněhem bojují.

„Konkrétně Sirákov jsme několikrát za noc ošetřovali. I v tuto chvíli se zde podle údajů z GPS pohybuje jeden náš vůz," informoval aktuálně Jiří Severa ze vsetínského dispečinku firmy AVE CZ, která má na Valašsku na starosti silnice první třídy. Doplnil, že v terénu je veškerá technika a silnice jsou udržované.

Silnice nižších tříd ošetřují pracovníci Správy a údržby silnic Valašska. Do terénu vyslali dvanáct sypačů a sedm traktorů s radlicemi.

„Dnes padá o něco více sněhu než včera. V nižších polohách napadlo do pěti centimetrů, na Vsetínsku kolem deseti a ve vyšších polohách až patnáct centimetrů nového sněhu," informoval před půl devátou jednatel Správy a údržby silnic Valašska Jaromír Kořistka.

Doplnil, že na silnicích, jež spravuje valašská správa, prozatím nejsou hlášeny žádné dopravní komplikace. „Provádíme stálou údržbu, pluhování a posyp," ujistil Kořistka.