Organizátorem je Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně ve spolupráci se Studentskou unií UTB.

Program započne majálesový průvod, který vyrazí ve 14:00 z náměstí Míru městem do areálu. Hudební program zahájí děti z oblíbené univerzitní školky Quočna a také univerzitní sbor. O hudební zážitek se postará 6 prvotřídních kapel. Some Reason – mladá kapela ze Zlína, tvorbou zaměřující se na alternativní rock. Reggay, která jak už z názvu napovídá, ponoří majáles do pohody tónů reggae. Pětičlenná pop-rock alternativní formace We on the Moon, která boduje nejen v rádiovém éteru i naživo. John Wolfhooker – rock´n´rollová banda, jež stihla koncertovat po celé ČR i v Kanadě, chybět nebude ani ve Zlíně.

Požár dvou felicií ve Slavičíně - Nevšové
Před domem shořely dvě felicie na LPG

Od 21 hodin přivedou diváky do varu Zoči Voči – slovenští bratři, jejichž tvorba vychází z žánrů jako punk, hardcore a rock. Závěrečnou třešničkou celého Majálesu bude hlavní hvězda – pardubická skvadra Vypsaná fixa. Za 22 let své působnosti stihly jejich texty doslova zlidovět. Do Zlína přivezou dobrou náladu a pořádnou show.

V rámci doprovodného programu se uskuteční tradiční soutěže, spojené s volbou krále nebo královny celého majálesu o zajímavé ceny. Připravena bude také pestrá nabídka sportovního vyžití. Návštěvníci budou moci vyzkoušet oblíbenou slackline, skákací boty nebo si zahrát frisbee. „Majáles se každoročně snažíme dostat o úroveň výše, ale zároveň zachovat kouzlo studentského ducha akce. Letošní ročník bude plný kvalitní hudby, dobrého jídla a pití a v neposlední řadě dobré nálady,“ uvedl Patrik Dohnal, hlavní manažer Majálesu UTB.

Czech drive v centru Zlína. Ilustrační foto
Czech drive málem zrušili, ale nakonec se výstava aut konala

Studentská unie UTB je nezisková organizace, která vznikla v roce 2005. Sdružuje studenty jako partu nadšenců, kteří vyměnili svůj volný čas za vylepšení volného času ostatních. Všichni členové se dobrovolně, bez nároku na honorář, ale s úsměvem na rtech, vrhají do nejrůznějších projektů, které zpestřují život nejen studentům, ale i široké veřejnosti města Zlína. Pod jejich taktovkou tak vznikají projekty jako Mezinárodní den studentstva nebo Reprezentační ples UTB, či méně oficiální Vítání prváků, Antiples, Majáles, apod.