„V provozu je tam pouze jeden výtah, který je nejen nedostatečný, ale i nevyhovující pro přepravu imobilních klientů," informovala mluvčí krajského úřadu Renata Škrobálková.

Podle ředitele napajedelského zařízení Davida Libigera vznikne nový lůžkový výtah v boku budovy, kde je stávající evakuační schodiště.

„To dělníci odstraní a nový výtah poslouží zároveň jako evakuační. Hodně jsme na něj čekali, takže jsme rádi, že se konečně něco začne dít," netajil nadšení ředitel. V domově se podle něj totiž mění skladba klientů, nyní převažují ti, kteří mají chodítka, jsou na invalidních křeslech či používají hůlky.

„Kvůli tomu se nám stává, že před jídlem a po něm, když chtějí všichni jít do jídelny, se u jednoho výtahu tvoří velké fronty," vysvětlil. Stavbu výtahu zahájí až v dubnu příštího roku, ukončena bude v srpnu.

Ve schválených investicích Radou Zlínského kraje v oblasti zdravotnictví a sociální péče se počítá také s novou výjezdovou základnou zdravotnické záchranné služby v Suché Lozi, novými učebnami, laboratořemi a kabinety v areálu kroměřížského Domova mládeže Tauferovy střední odborné školy veterinární či s rekonstrukcí zpevněných ploch a sanací vlhkého zdiva v Domově se zvláštním režimem v Kvasicích.