Divočák se do výběhu dostal podlezením plotu v ZOO Lešná. Jedná se o unikátní video, poblíž nebyli žádní diváci, kteří by mohli pořídit záznam," sdělil.

A co se vlastně stalo?

Nečekaný návštěvník se objevil ve čtvrtek kolem desáté hodiny dopoledne ve zlínské zoologické zahradě. Divoké prase. To se nejprve pohybovalo v prostorách pokladen. Poté kolem turniketů vniklo přímo do areálu zoo.

„Jeho příchod jsme zaznamenali díky kamerám umístěným právě v prostoru vstupu pro návštěvníky. Divočák se necelou hodinu pohyboval po různých částech areálu zoo. Pak ke své velké smůle zamířil do jednoho z mála výběhů, kde mu hrozilo nebezpečí. Vůbec netušíme, jak to dokázal, ale podařilo se mu překonat živý plot a ochranné hrazení a skočit do výběhu hyen skvrnitých v africké oblasti zoo," přiblížila mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

Podle ní se hyeny zachovaly jako praví predátoři a na mladého čtyřicetikilového divočáka ihned zaútočily.

„Nezvyklého dění ve výběhu hyen si okamžitě všimli ošetřovatelé, takže jsme mohli celou situaci řešit a divočákovi ulehčit jeho konec života," popsala dramatické okamžiky mluvčí zlínské zoologické zahrady. Jak doplnila, 
v minulosti takový případ nepamatuje.

„Je to rarita, ale i tohle přináší život. Stalo se, že se do areálu dostala škodná, vždyť areál je součástí přírody, ale takhle velké zvíře se sem ještě nedostalo," připomněla Bujáčková. 

Zdroj: Youtube