Posluchačům fakulty managementu a ekonomiky se otevírá možnost studovat v doktorském studijním programu Hospodářská politika a správa, obor finance. Jeho absolventi najdou uplatnění například v řídicích funkcích ve finančních, výrobních, obchodních či neziskových organizacích nebo ve veřejném sektoru. Obor lze studovat jak v českém, tak anglickém jazyce.

Fakulta humanitních studií nově nabízí v navazujícím magisterském studijním programu pedagogika, obor sociální pedagogika. Získané informace školáci snadno využijí v institucích, které patří pod správu ministerstev školství, práce a sociálních věcí, případně vnitra či obrany. Uplatnit se mohou se také jako personalisté a vzdělávací pracovníci, v neziskových, humanitárních a charitativních organizacích a nadacích.

Na fakultě aplikované informatiky se studenti mohou v navazujícím magisterském studiu přihlásit do oborů počítačové a komunikační systémy, a inženýrská informatika. Absolventi počítačových a komunikačních systémů budou připraveni pracovat v podnicích a institucích zaměřených například na aplikace informačních a telekomunikačních technologií. Inženýrská informatika zase studenty připraví na práci ve výzkumných organizacích, v průmyslovém prostředí. Obor lze studovat jak v českém, tak anglickém jazyce.