Kompletní výměnu vozovky tam provádí Ředitelství silnic a dálnic ČR. Ráno začali dělníci vyfrézováním povrchu silnice.

„Pro řidiče je uzavírka určitě nepříjemná, ale bude trvat pouze tři dny, takže věřím, že se s komplikacemi vyrovnají," doufal náměstek primátora Jiří Kadeřábek.

Uzavřeným úsekem smějí kličkovat pouze vozy městské hromadné dopravy. Někteří cestující však o této komplikaci ani nevěděli. „Kdybyste mi to neřekla, ani bych si nevšiml, že se tam něco děje," reagoval překvapeně jeden
z cestujících na zastávce před obchodním centrem Zlaté jablko a hned se ohlížel směrem k divadlu.

Štefánikovu ucpaly kolony automobilů

Ostatní už byli informovanější. „Zpoždění tam nějaké je, ale není tak velké," upozornil další z cestující na zdržení, se kterými musejí pasažéři v trolejbusech počítat.

To platí i pro řidiče. Semafory na křižovatkách v obou koncích uzavřené ulice jsou mimo provoz. Zatímco před divadlem se ale velké kolony netvořily, na křižovatce se Štefánikovou ulicí stála vozidla v dlouhých řadách. Doprava je tam ze tří pruhů svedena pouze do jednoho.

Proud aut se již před včerejším polednem táhl až k budově Krajského úřadu.

„To víte, že mě to štve. Ještě k tomu ani nemám v autě klimatizaci," svěřila se přes naplno otevřené okénko jedna z naštvaných řidiček na ucpané ulici.

Z částečně uzavřené křižovatky na Štefánikově ulici mohou řidiči pokračovat buď rovně směrem na Jaroslavice, nebo odbočit nahoru na Kudlov. Pokud směřují do centra a kolonám se chtějí vyhnout, stačí, když odbočí o dvě křižovatky dříve na Gahurovu ulici a pokračují dále po ulici Vodní. ⋌(bar)

Z důvodu množících se příspěvků porušujících pravidla jsme diskusi nuceni uzavřít. Slušným diskutujícím se omlouváme.