Bude se tak dít během Velikonočního pondělí 28. března. Modrý autobus Dopravní společnosti Zlín Otrokovice bude jezdit i s vlečkou na posilové lince 34 ze Zlína k zoologické zahradě a zámku Lešná.

Historický autobus Škoda 706 RTO byl před pěti lety rekonstruován v dílnách DSZO. K autobusu bude připojena historická vlečka B 40, jejíž rekonstrukci dokončili pracovníci DSZO před třemi lety.

„Historická vozidla nasazujeme na některé linky pro široký okruh cestujících zpravidla při mimořádných příležitostech, abychom jimi dokreslili sváteční atmosféru našich měst a potěšili milovníky veteránů a pamětníky minulých časů. Jinak tato vozidla často pronajímáme zájemcům pro různé soukromé slavnosti a události," uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Modrý autobus s vlekem ve stejném barevném provedení bude jezdit na lince 34 mezi zastávkami Sportovní hala a Zoo Lešná a bude v něm platit běžný tarif. V autobusu budou mít cestující k dispozici obvyklý označovač jízdenek.

Během Velikonočního pondělí bude vypraveno sedm párů spojů, první s odjezdem od Sportovní haly v 9.48, poslední v 17.05 hodin. Přesné informace o odjezdech se cestující dozvědí ze zvláštních jízdních řádů, které budou vyvěšeny na zastávkách a také na internetových stránkách dopravního podniku.

Vzhledem k tomu, že letos připadají velikonoční svátky již na konec března, nepřiláká možná zoo v tomto termínu tak velký počet návštěvníků jako v letech, kdy se Velikonoce slaví později.

Když bude do zoo nával, přidají spoje

„Přesto budou naši dispečeři po všechny čtyři nepracovní velikonoční dny věnovat provozu na lince 36, která spojuje Zlín se zoologickou zahradou, velkou pozornost. Pokud by zaznamenali větší množství cestujících, kteří by se do běžného spoje nevešli, budou připraveni operativně poslat na tuto linku ještě i posilový autobus," ujistil vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.