„Je to úžasné, že se tady něco takového pořádá. Podle mě je tato akce jen a jen ku prospěchu, ať si to jde zkusit každý. Já jsem se k tomu ještě neodhodlal, ale možná se na práci s motorovou pilou taky dám," netajil nadšení z akce Staňa Minařík z Lípy, který závodníky přišel povzbuzovat.

Motorovou pilou se nakonec jednotlivými disciplínami „prořezávalo" na osmnáct závodníků.

„V kategorii hobby jsou amatéři, kteří se doma učí řezat, pilu potřebují pro svoji potřebu. Profi jsou zase profíci, kteří se prakticky den co den živí prací s motorovou pilou. Pracují v lesích," informoval za pořádající TJ Sokol Lípa Pavel Bořutík. I on dříve závodil, po srdeční příhodě však toho musel zanechat, takže teď je hlavním pořadatelem.

Letošní ročník se od těch předchozích dvou lišil zejména v tom, že na samotný závěr závodů na účastníky čekalo překvapení.

„Připravili jsme pro ně ježka, což znamená, že museli odvětvovat kolky zatlučené do velkých klád. Hodnotil se čas i přesnost," vysvětlil Pavel Bořutík.

V amatérské kategorii podle něj převažovali místní muži, jinak se do Lípy sjeli také závodníci z Karolinky, Podkopné Lhoty, Malenovic, Želechovic či Zlína.

„Já jsem se zúčastnil v hobby kategorii. Mám doma svou motorovou pilu, se kterou si v lese řežu dřevo, abych měl doma čím topit. Baví mě to," řekl například osmadvacetiletý Ondřej Janalík z Lípy. Nejvíce jej prý bavilo odvětvování. „To je zábavné, byť to není jednoduché jak fyzicky, tak ani technicky," dodal Ondřej Janalík.