Letošní novinkou pak byla aukce vzácných podepsaných darů, jako například dresy nebo hokejové hole předních českých sportovců. Jednou z možností jak přispět, bylo i vhození peněz do kasičky umístěné v centru Zlaté jablko v prostorách před pokladnami kina.

„Je to smysluplná akce. Stačí si uvědomit, co člověk všechno má, má co jíst, kde bydlet, přičemž je spousta lidí a dětí, které tady toto nemají a my jim tak můžeme pomoci," řekla pro Deník například Petra Chlebanová, fitness instruktorka. Ta zájemce v rámci akce Život je dar ve zlínském klubu Infitness učila aktivovat celý střed těla v bloku nazvaném Břišní pekáč.

„Snažíme se aktivovat nejen bříško, ale i faldíky na bocích a bederní část," přiblížila Petra Chlebanová. Pod jejím vedením se například potila Hanka Tesařová. „Je to těžké," přiznala s úsměvem sympatická Zlíňanka, která se zúčastnila v ten den už druhého cvičení. „Lákalo mě to, nemám jinak možnost každý den cvičit, tak jsem se toho chopila. Navíc jsem chtěla přispět na onkologii," dodala Hanka Tesařová.

Vyzkoušet si zájemci mohli také třeba Pole dance ve Vita Sana Club Gym. „Jedná se o tanec u tyče, je to docela tvrdý sport. Jsem moc ráda, že se přišly podívat a vyzkoušet jej i holky, které na to normálně nemají odvahu," řekla instruktorka Eva Krvačná. I ona fandí benefičnímu dni Život je dar.

„Akce má mimo jiné smysl i v tom, že se lidem rozšíří rozhledy. Je to super, znám osobně i lidi, co akci začali vymýšlet. Moc jim fandím a myslím si, že určitě letošní ročník není zdaleka tím posledním. Život je dar je stále oblíbenější," podotkla.

Tanec u tyče si poprvé vyzkoušela například Barbora Baďurová ze Zlína. „Jsem takový sportovní typ, takže jsem neváhala a šla do toho. Sešel se tu dobrý kolektiv holek," zhodnotila Barbora Baďurová.

Do druhého ročníku benefičního dne se zapojila celá řada organizací, klubů či spolků se svými programy, jako například Baletní škola Ballerine, Sportovní centrum Malenovice, Divadlo Malá Scéna, Kavárna Továrna, Bamboo Club či třeba Masters of Rock Café, kde vystoupil mimo jiné Martin Harich, který se proslavil v soutěži Česko Slovenská Superstar.

Projekt Život je dar zavedla skupina mladých lidí, kterým není lhostejný osud ostatních, rozhodli se proto pomáhat právě těm, kterým nemoc nedovoluje život prožívat naplno. „Výtěžek budeme znát do několika dní," podotkl za organizátory Michal Baránek.