Lékařský dům na Tyršově nábřeží vedle fotbalové Letné má být dostavěn letos v prosinci. Objekt staví společnost KKS reality. Ordinaci tam má mít až šest lékařů.

„Jedná se o třípodlažní částečně podsklepený objekt s plochou střechou, ale poslední podlaží je ustupující," popsal Petr Skácel z Odboru stavebních a dopravních řízení Magistrátu města Zlína, který vydal firmě povolení.

Ordinace už rozjeli zubaři

Opodál, na rohu ulic 2. května a Sokolská, začíná v těchto dnech působit několik stomatologů a další lékaři zde zřejmě brzy také najdou zázemí.

„Objekt má čtyři podlaží a je velmi pěkně vybudovaný," hodnotí makléřka realitní kanceláře Century21 Monika Křížková. Autorem objektu je architekt Pavel Chládek, autor hojně diskutovaného zlínského podchodu.

„Počítal s rozmanitým využitím, proto zde nebudou pouze kancelářské prostory. Prioritně bychom sem rádi přilákali zejména lékaře," potvrdila makléřka. V jednom z pater už se vybavuje zubní ordinace, laboratoř a působit zde bude také ústní hygienička.

„Nejvyšší patro bude zaměřeno pro modelaci těla, kosmetické služby, permanentní make-up a podobně," doplnila Křížková. Další ordinace pro lékaře se připravují.

Fakt, že je ve Zlíně již několik lékařských domů, místním nevadí. „Je to super," raduje se zdravotní sestra Veronika Bílková.

„Lékařů je málo, sehnat kvalitního doktora a ještě s pěknou ordinací je velmi těžké. Někde se lidé mačkají na chodbách," připomíná.

Podobný názor má i Pavla Slavíková.

„Lékařů je všeobecně málo. Podle mě chybí zejména praktičtí lékaři, ale odborníků je také nedostatek, vždyť objednací doba k většině odborných lékařů je delší než měsíc!"

Nové lékařské domy by mohly do města nalákat mladé lékaře. Obě budovy jsou téměř v centru Zlína, což mohou uvítat nejen pracující ve městě.

„Hlavně pro důchodce je dobře, když mají lékaře poblíž," míní Veronika Bílková. „A jako zdravotní sestra vím, že mnozí lékaři hledají vhodné ordinace," poznamenala.

Větší komfort pacientům zřejmě už do roka nabídne i Centrum prenatální diagnostiky a genetiky Prediko, a to v nové čtyřpodlažní budově v ulici Kvítková.

Související: V Kvítkové ulici vyroste klinika pro prenatální péči i polyfunkční dům

MARCELA KANIOVÁ