„Hlavní část výstavy tvoří přírodní minerály z celého světa, další skupinou jsou autorské šperky z přírodních minerálů. Letos návštěvníkům nabízíme i novinku juwel,“ uvedla spoluorganizátorka výstavy Leona Héžová.

K nejcennějším kamenům na výstavě podle ní patřily vltavíny.

„Jsou to naše tuzemské kameny, které patří do sbírkových kamenů a je jich již omezené množství, proto jsou tak vzácné,“ vysvětlila s tím, že jejich naleziště jsou již oficiálně vyčerpány.

Podle organizátorů je ve Zlíně o tuto výstavu vždy velký zájem, ať už mezi návštěvníky, ale i mezi vystavovateli, kteří tak do Zlína rádi jezdí. Letos si mohli užít expozici i děti, byly pro ně připraveny tvořivé dílničky a tak si mohly zkusit, jak se šperky vyrábí na vlastní kůži.

„Nebo i poznávání kamenů,“ doplnila organizátorka, která současně pozvala všechny, kterým se výstava líbila na tu další letošní, která se bude konat 22. září.

„Byly jsme se sem podívat jen ze zvědavosti, hodně jsme si toho tady nakoupily, nečekaly jsme, že tady bude tolik krásných šperků,“ smály se Simona Janíčková a Tereza Nováková ze Zlína.

Výstavu si nenechala ujít ani Lucie Javoříková.

„Můj syn Patrik už nějakou dobu minerály sbírá a ten mladší Erik tak musí mít nějaké kameny doma také, takže jsme tady nemohli dnes chybět, mají z nich velkou radost,“ uvedla.

Přechod pro chodce. Ilustrační foto.
Nejrizikovější přechod v kraji je v Otrokovicích. Změn se ale nedočká
Ilustrační fotografie.
Jak předejít chudobě? Nekupujte, co nepotřebujete. Neberte zbytečně půjčky