„Všichni, kteří se k nám přišli podívat, mohli vybírat jak krajové speciality a různé dobroty, ale také nakoupit si velikonoční výzdobu, keramiku a jiné krásné výrobky našich vystavovatelů, aby mohli i doma přivítat jaro" přiblížila vedoucí vizovického Domu kultury, kde se akce konala, Jiřina Trlicová.

A opravdu, bylo z čeho vybírat, i letos se řemeslníci předvedli v tom nejlepším světle. Navíc, kdo si chtěl něco zakousnout, na dvoře kulturního domu se prodávaly zabíjačkové speciality přímo z kotle, nechyběly perníčky a samozřejmostí byly i nabízené valašské frgály.

O zábavu se přítomným postarali gajdoš z Neubuze Petr Sovják, valašský soubor Vizovjánek, cimbálová muzika Ocún a kapely Cestující hudba a Dlouhý proces.

„Jsem moc rád, že jsem tady dnes mohl opět účinkovat, protože valašskú pjesničků otevírám ludem srdca," usmál se gajdoš Petr Sovják. Večer pak ještě všechny čekala jarmareční zábava s kapelou Focus.

„I když máme díky probíhající rekonstrukci menší prostory, přesto je zde přes třicet vystavovatelů," ocenila jejich zájem Jiřina Trlicová s tím, že i tak si ale letos ve Vizovicích přijdou lidé na své.

„Jarmarky a výstavy jsou ve Vizovicích velmi oblíbené. Mezi velmi navštěvované patřila například výstava Šikovné ruky občanů Vizovic. I zde předvádělo svůj um přes třicet vystavovatelů, celý měsíc chodilo procesí se na tuto výstavu podívat," připomněla vedoucí Domu kultury ve Vizovicích.

Podle jejich slov i když stánek kultury ve Vizovicích čeká tuto turistickou sezónu zásadní rekonstrukce, místní přesto o své oblíbené akce nepřijdou.

Další farmářské trhy čekají Vizovice podle Jiřiny Trlicové v květnu a září a řemeslný jarmark mohou zájemci navštívit v srpnu při příležitosti 49. ročníku vizovického Trnkobraní.

Ale to bude až za několik měsíců. Ten sobotní, Velikonoční jarmark si užívaly hlavně malé děti a jejich rodiče. „Přijely jsme sem s dětmi jen na půl hodiny, jen tak se podívat a už jsme tady skoro tři," smály se mladé maminky Dáša Šimčíková, Lenka Ostravská a Adéla Šašinková.

Všechny si pochvalovaly téměř domácí atmosféru jarmarku, výborné speciality i veliký výběr nejen velikonočních dekorací. Pochválily také vystoupení valašského souboru Vizovjánek. „Letos se to tady opravdu vydařilo, je to tady báječné," shrnuly spokojeně.