Výsledky stejnojmenné soutěže vyhlásili v úterý v Otrokovicích.

„Jsme rádi, že u nás působí skvělé firmy, které zaměstnávají spoustu našich obyvatel, i těch z blízkého okolí," kvitovala po vyhlášení starostka Vizovic Silvie Dolanská.

Druhé místo patří krajskému městu Zlín, které se může pochlubit vysokým počtem podnikatelů či třeba počtem učňů a studentů v odborném vzdělávání.

„Snažíme se dlouhodobě podporovat podnikání ve městě a udělat město vstřícné podnikatelům, což se nám evidentně daří. Pokud tu někdo chce začít podnikat, má ve městě podporu, jsme připraveni mu pomoci," konstatoval mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Třetí příčku si zajistil Holešov, a to například za kvalitní přístup radnice.

„Naší výhodou je také dobrá dostupnost, a to nejen dopravní, ale také z hlediska pracovních možností. Ovšem nevýhodou, která nás trápí, je průmyslová zóna. Stále moc nefunguje," posteskl si pro Deník holešovský starosta Rudolf Seifert.

Čtěte také: Co bude se zámkem? Zlín si vybere architekta

Ocenění získaly také Kunovice, a to v kategorii investičně atraktivní region Zlínského kraje 2016. Město na Slovácku se podle starostky Ivany Majíčkové může pochlubit třeba pětiletým provozem podnikatelského inkubátoru v centru.

„Jedná se o lokalitu, kde působí například začínající malí a střední podnikatelé. Mají tam zázemí za zvýhodněný nájem. I díky tomu se nám zvyšuje počet obyvatel. Navíc na podnikatele navazují další služby, což přispívá k rozvoji města," těší kunovickou starostku.

Podle mediálního zástupce projektu Město pro byznys Jakuba Splavce si Zlínský kraj v porovnání s ostatními městy v České republice vede velice dobře.

„Města projevují velký zájem v oblasti rozvoje průmyslových zón, odborného vzdělávání či podpory menších firem a živnostníků," konstatoval Splavec. 

Čtěte také: Zubní pohotovost ve Zlíně má kazy. Krajská nemocnice by ráda problém vyřešila