Takto zní verze již bývalé ředitelky mateřské školy na Santražinách Evy Ledvinové, která se po výsledcích pravidelných konkurzů na vedení školek pustila do ostré kritiky radnice, konkrétně pak radní Aleny Zubalíkové.

„Od doby, kdy nastoupila do své funkce radní, jsem nedostala jedinou odměnu, byla na mě nepříjemná a odstartovala mým směrem politickou šikanu," nebere si Ledvinová servítky.

Zubalíková je ovšem jiného názoru.

„Výroky paní ředitelky o údajné politické šikaně a jiné její subjektivní dojmy o mě jsou nesmyslné. Svědčí o vzorcích uvažování, které jdou mi cizí, ale asi jsou vlastní paní ředitelce," reaguje radní a dodává, že podle ní Ledvinové chybí sebereflexe a příčiny toho, že u konkurzu nebyla úspěšná, hledá jinde, než skutečně jsou

Podle ní nemá bývalá ředitelka ani čistý štít.

„Několik let zpětně byla řešena řada jejích pochybení a stížností na její osobu, ať už od rodičů či zaměstnanců MŠ. Bylo tomu tak i v posledních dvou letech. Při ústních jednáních některá pochybení sama přiznala. Zpočátku jsme to řešili standardní cestou – malé, nebo vůbec žádné odměny, odebírání osobního ohodnocení na určitou dobu," reaguje radní a dodává, že 99 procent ostatních ředitelů a ředitelek dostává odměny pravidelně podle předpisů a rozhoduje o nich Rada města Zlína svým hlasováním, nikoli jeden náměstek.

Eva Ledvinová ovšem ve výčtu obvinění a nepochopení pokračuje.

„Bylo jim jedno i to, že jsem dokončila dvě vysoké školy a rok jsem pracovala na mezinárodním projektu, díky kterému mohla školka získat čtvrt milionu. Teď už ty peníze nezíská, protože byl projekt svázán s mým jménem," krčí rameny bývalá ředitelka. Tuto informaci ovšem Zubalíková také popřela.

„Projekt je svázán se školkou," vyvrátila.

Dalším ze závažných obvinění bývalé ředitelky je to, že ji poslala „ke dnu" její nástupkyně Martina Jochová, kterou předtím zaučovala.

„Pracovala pode mnou a po nějaké době jsem se dozvěděla, že na mě donáší a na radnici podává smyšlené zprávy o mé neschopnosti. Když jsem si nechala udělat audit v počítačích, tak jsem naopak zjistila, že místo hlídání dětí často brouzdala po internetu," obviňuje Ledvinová svou nástupkyni. Tu se Zlínský deník včera pokoušel kontaktovat. Hovory na mobilní telefon nepřijímala, po zaslání sms pak reagovala, že bude k dispozici dnes od 9 dopoledne.

Na stranu již bývalé ředitelky se také přiklání několik rodičů. Příkladem je paní Jana (pravé jméno redakce zná, z pochopitelných důvodů ovšem nezveřejňuje), která výsledek konkurzu nechápe.

„Radnice se měla určitě rozhodnout jinak. Paní Ledvinová dělala svou práci naprosto skvěle. Důkazem je moje dcerka, která když ji například vidí ve městě, tak se k ní rozběhne a obejme ji. Vůbec nechápu, proč musela skončit," smutní maminka, která má o nové ředitelce pochyby.

„Doslechla jsem se, že křičí po dětech. Navíc mám já osobně několikrát denně cestu kolem školky a vídávám, jak stojí venku a kouří, místo toho, aby se věnovala dětem," podivuje se paní Jana.

Reakci poskytla také zlínská radnice. Podle mluvčího Zdeňka Dvořáka na výsledek konkurzního řízení na post ředitelky MŠ neměly vztahy současného vedení radnice s ODS žádný vliv.

„Současné vedení radnice zároveň upozorňuje, že s ODS má klasický vztah, jaký má každá koalice s opozicí. V řadě věcí spolu nesouhlasí, v jiných už spolupracují," do­dal.