„Na to, že to byl první ročník, tak se vydařil na výbornou. Hodnotím ho velice pozitivně, měli jsme kolem patnácti set návštěvníků. Sice nějaké mouchy byly, ale to pro příští ročník ještě vypilujeme. Musíme nějak více vyřešit tekoucí vodu, přidat toalet. Jinak to ale nemělo chybu," zhodnotil nadšeně v jedné osobě zakladatel, majitel a sládek malenovického pivovaru Martin Velísek.

Pořadatelé vsadili v hudebním programu na řadu regionálních dětských souborů, country i rockových kapel.

„Setkalo se to s velkým ohlasem, takže tento formát chceme zachovat. Už jsme si ujasnili, že nechceme zvát žádnou velkou hvězdu. Regionální kapely hrají skvěle, přichází na ně hodně příznivců. Pro příští rok také chceme ještě o něco rozšířit nabídku druhů piv," pousmál se Martin Velísek.

První ročník slavností, který se konal v areálu jedné firmy v Malenovicích pod hradem, nabídl také výstavku veteránů, kolotoč či skákací hrad pro děti, ale také možnost nahlédnout do provozu malenovického pivovaru. To nadchlo například Věru Dobešovou z Otrokovic.

„Párkrát jsme tady už byli, ale přímo v pivovaru ne. Překvapil mě vůbec celý proces. Když člověk pije pivo, ani si neuvědomí, co práce a času dá jeho výroba," zhodnotila Věra Dobešová, která se po prohlídce odebrala na jedno malenovické pivko.

Uspořádat slavnosti se pivovar rozhodl po vzoru jiných.

„Ke každému to neodmyslitelně patří, tak jsme se rozhodli takovou akci udělat také. Jsme spokojeni, předčilo to naše očekávání. Přišlo kolem tisícovky lidí," zhodnotil spolupořadatel Pavel Samohýl.

Akce začala v 10 hodin dopoledne, během prvních šesti hodin podle něj lidé vypili asi dva tisíce litrů piva.

„Je to hodně, což nás těší," dodal.