Zastávka MHD Školní byla na svém původním místě z důvodu rekonstrukce celého prostoru před nově postavenou budovou Univerzity Tomáše Bati uzavřena od 27. května 2017. Tehdy se předpokládalo, že se sem pravidelný provoz MHD vrátí už 8. srpna.

„Později jsme se dozvěděli, že rekonstrukce potrvá až do konce srpna, ale ani tento termín už neplatí a nyní to vypadá, že zastávku Školní budeme muset ponechat na provizorním stanovišti před Kongresovým centrem snad až do konce října,“ uvedl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek.

„Mrzí nás, že to může cestujícím přinášet zejména po zahájení školního roku určité komplikace a nepohodlí,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Stavba vzdělávacího komplexu  UTB ve Zlíně.
Dočasně uzavřené přechody v ulici Štefánikova? Vyhraďte si více času

DSZO se snažila ze své strany udělat vše pro to, aby zastávka Školní řádně fungovala i na provizorním stanovišti.

„Přestěhovali jsme označník, jízdní řády, elektronický informační panel, poskytli jsme i lavičku. Nástupiště je však užší než na původním místě a zejména nástupní hrana je kratší.

To může způsobovat, že se všechna zastavující vozidla MHD do prostoru zastávky v časech dopravní špičky nevejdou, některá budou muset stát a čekat ještě před křižovatkou a cestujícím se tak omezí i možnosti přestupování. Je proto škoda, že se rekonstrukce původní zastávky nestihla během prázdnin, kdy je provoz slabší,“ dodává Pavel Nosálek.

Zastávka MHD Školní se od soboty dočasně přesune ke Kongresovému centru
Zastávka MHD Školní se od soboty dočasně přesune ke Kongresovému centru

Zastávka trolejbusů a autobusů Školní patří k nejvytíženějším zastávkám v celé síti MHD ve Zlíně a Otrokovicích. V běžných pracovních dnech zde za 24 hodin zastaví přes 700 spojů. Nástupištěm zastávky projde za stejnou dobu kolem deseti tisíc nastupujících nebo vystupujících cestujících.