Situaci ještě zhoršilo definitivní uzavření motokrosového areálu v Těšnovicích. Motorkáři se tak nemají od června kde prohánět a jezdí, kudy je napadne. „Je to stále horší. Působí nám velké problémy. Ničí úrodu. Nejezdí ani po polních cestách, jsou prý rozbité. A v poslední době je to stále více intenzivnější,“ postěžoval si Deníku například Milan Hebnar z kroměřížské agrární komory.

Na problémy poukazuje také předseda Zemědělského podniku Kvasicko Vojtěch Kubík.

„Dělají nám v polích koleje, čímž ničí výnosnost,“ povzdechl si Kubík. Vinit z narůstajících potíží uzavření motokrosového areálu odmítá.

„Spíše bych řekl, že kostelanský ranč podporuje lidi v jízdě na čtyřkolkách, protože jim je tam údajně půjčují,“ dodal Kubík. Takovému nařčení se ale vedoucí hotelu Ranče Kostelany Vladimír Bednář brání.

„Čtyřkolky sice půjčujeme, ale jen pro firemní klientelu, tedy kdo si o to požádá. Veřejnosti nejsou určené. Ale i tak lidé jezdí jen po našich pastvinách či lesních stezkách, a to po domluvě s nájemci či majiteli,“ upozornil Bednář. Problémům s motorkáři čelí v regionu i myslivci.

„Jezdí po lese s prominutím jako hovada. O jednoho jsem navíc nedávno zlomil lať,“ rozčílil se jednatel kroměřížského okresního mysliveckého svazu Jan Buksa.

„Je to jejich problém, že jim uzavřeli motokrosový areál, ať si seženou nějaký jiný. Každopádně se mají tak jak tak chovat podle zákona. Taky by se jim nelíbilo, kdybych si střílel, kde se mi zalíbí, třeba pod jejich okny,“ dodal jednatel myslivců.