Dozvěděli se tak spoustu zajímavostí jak ze zákulisí soutěží, ale i něco o přípravách týmů na novou sezónu či o soutěžní technice soudobé i historické.

,,Velmi si vážíme účasti všech našich hostů, kteří přijali pozvání a do Želechovic dorazili. Věřím, že díky dobře poskládané ,, startovní listině" si každý z fandů přišel na své," věří hlavní pořadatel akce Jaroslav Krajča.

Hosty z řad současných závodníků zastoupili například úřadující vicemistři ČR v Rally Miroslav Jakeš s Jaroslavem Novákem či úřadující a zároveň poslední mistr ve Sprintrally Jaromír Tomaštík. Něžné pohlaví pak zastoupila nejrychlejší dáma českých soutěžních tratí Martina Daňhelová .Za pořadatele zasedl za stolem pro hosty Josef Minařík a historii českého rallysportu přiblížili divákům pánové Josef Častulík, Petr Vraj senior a Pavel Valoušek senior.

Želechovická rally beseda přílákala do sokolovny opět stovky fanoušků

Poprvé v historii se besedy zúčastnil i zástupce dálkových soutěží a to několikanásobný účastník Rally Dakar či Africa Eco Race , pilot závodního speciálu Tatra Tomáš Tomeček.

,, Akce se mi opravdu velmi líbila. Překvapil mě obrovský zájem diváků, který jsem nečekal. Pořadatelé odvedli dobrou práci a pokud to půjde, v budoucnu se zde rád vrátím," slíbil pilot Tatrovky.

Po skončení besedy proběhla tradičně autogramiáda účastníků a poté i oblíbená soutěž v jízdách na rally trenažéru, kterou opanovala posádka ve složení Petr Vraj junior - Jaroslav Novák. Vraj byl zároveň vylosován v rámci hlavní ceny v tombole ke svezení na sedadle spolujezdce v historickém závodním voze Škoda 100 s pilotem Petrem Krajčou.

Želechovická rally beseda přílákala do sokolovny opět stovky fanoušků

,,Sice se lépe cítím za volantem, ovšem na svezení s Petrem v historikovi se docela těším," řekl po vylosování Vraj, jehož fanoušci mohou znát ze soutěžních tratí coby pilota rychlé Škody Favorit.

,,Beseda se opět vydařila a věřím že se fanoušci dobře naladili na nadcházející rallyovou sezónu a přízeň nám zachovají i v příštím roce. Již teď totiž začínáme pracovat na přípravách dalšího ročníku. Rádi bychom do Želechovic pozvali i některého ze zajímavých zahraničních hostů, " nastínil plány na další ročník populární akce hlavní pořadatel Jaroslav Krajča.

JIŘÍ HEJTMÁNEKRED