Zlínský kraj je považován za jednu z bašt zemanovců. V krajském zastupitelstvu mají čtyři zastupitele a dva radní, hejtmanovým náměstkem je Lubomír Nečas, František Čuba je radním zodpovědným za oblast zemědělství. Miloš Zeman coby kandidát SPOZ při prezidentské volbě získal v kraji nejvíce hlasů, v prvním kole to bylo 26,3 procenta, ve druhém kole 58,5 procenta.

Při volbách do Poslanecké sněmovny loni na podzim získala SPOZ v kraji však jen 2,64 procenta, bylo to však nejvíce, kolik strana v regionech získala. Mynář, který byl lídrem v kraji, tehdy zvažoval kvůli neúspěchu strany odchod z postu krajského předsedy. V nedávných doplňovacích senátních volbách v obvodě 80, který tvoří Zlínsko a část Uherskohradišťska, zemanovci svého kandidáta nepostavili.

„Síla strany se neukáže jen v prosluněných dnech. Síla se ukáže tehdy, když spadneme na zem, ale máme vizi se zvednout a jít opět kupředu," uvedl ve svém projevu Mynář.

Účastníci konference dnes také volili delegáty na mimořádný celorepublikový sjezd SPOZ, který se bude konat na konci března v Praze a kde se bude volit nové vedení strany. „Delegáti všemi hlasy nominovali jako kandidáta na místopředsedu pro ekonomiku Martina Nejedlého," uvedl Kruliš.