Stavební povolení by zástupci města rádi získali už příští rok. Demoliční rozhodnutí na stěnu je už vydané, zpracovává se i dokumentace k územnímu řízení.
„Mezi jednapadesátou a jednašedesátou budovou by měl být otevřený nový vjezd,“ vysvětlil náměstek primátorky Miroslav Šenkýř. To znamená, že se na třídu Tomáše Bati napojí ulice Antonínova, čímž vznikne nová křižovatka.

Svitovský areál se má více propojit s centrem Zlína i po zbourání asi pětisetmetrové zdi mezi jednatřicátou a jednapadesátou budovou.

„Město už také investovalo asi třicet milionů korun do demolice bývalého autoservisu,“ zmínil Šenkýř s tím, že celkově se má vložit do projektu asi osmdesát milionů korun. Čtyřproudá silnice se v těch místech rozšíří. Přibude tam jeden jízdní a jeden dělicí pruh.

Zlínská radnice by měla jednání přivést až k územnímu rozhodnutí. Další koordinaci projektu má pak zajistit zlínská pobočka Ředitelství silnic a dálnic České republiky. Ta zařídí napojení prostoru vedle budovy S-projektu a svitovského areálu.

„Budeme se na akci podílet bezplatným provedením inženýrských činností pro povolení a realizaci stavby. Přispějeme také finančně, a to více než osmi miliony korun,“ informoval ředitel zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic Rostislav Vacula.

O tom, jakou částkou podpoří zamýšlené úpravy Zlínský kraj, se podle jeho mluvčího Patrika Kamase rozhodne až po vydání stavebního povolení. „K závazku k finanční spoluúčasti se ale hlásíme,“ konstatoval Kamas.

Více bude podle tajemníka zlínského magistrátu Zdeňka Mikela známo dnes, kdy se setkají zástupci města, kraje a správce konkurzní podstaty svitovského areálu.