„Pokud bude hezky, čeká nás hezká sezona. Venkovní koupaliště jsou vyhřívaná a návštěvníky jistě potěší i krásné prostředí, ve kterém se nachází," prohlásil náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetencí patří městská zařízení pro sport a volný čas.

Zásadní novinkou letošní sezony je fakt, že koupající mohou opět navštěvovat venkovní bazén v areálu Hradská. Loni byl uzavřen a to z důvodu rozsáhlé rekonstrukce obvodového pláště budovy „pětadvacítky." Letos by k žádným omezením v provozu venkovních zařízení dojít nemělo.

Příjemnou zprávou pro návštěvníky je, že vstupné do městských bazénů zůstává na loňské úrovni a to díky provozní dotaci ve výši 22 milionů korun, kterou poskytuje radnice společnosti STEZA, která městské bazény provozuje.

„Více informací k cenám koupání lze nalézt na internetových stránkách www.laznezlin.cz, ikona Ceník je umístěná nahoře na úvodní straně," sdělil Lubomír Matoušek, ředitel společnosti STEZA. Na stránky STEZy se lze „prokliknout" i z městského webu www.zlin.eu.

Pro plnění na Hradské je využívána i voda ze studny, která je v areálu. Pramen se nachází v hloubce 132 metrů a poskytuje velmi kvalitní vodu.
V loňském roce byl o koupání v městských venkovních koupalištích a bazénech velký zájem, navštívilo je více než 36 tisíc lidí. Kromě široké nabídky atrakcí a služeb a příjemného prostředí si hosté pochvalovali i vodu.

„Ta je v našich koupalištích velice kvalitní. Potvrzují to výsledky přísných kontrol Krajské hygienické stanice a Zdravotního ústavu," upozornil Lubomír Matoušek. (voz)