„Jde většinou o vylepšení přestupních vazeb a úpravu intervalů mezi spoji," řekl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek. Všechny změny budou před 1. listopadem vyznačeny v zastávkových jízdních řádech a na internetových stránkách www.dszo.cz. K dispozici bude na internetu a v okruhu bluepointů DSZO ve Zlíně, Školní a v Otrokovicích, železniční stanici také aktualizovaný soubor jízdních řádů pro aplikace v mobilních telefonech.

Na trolejbusové lince číslo 2 budou například upraveny dva spoje po 6. hodině a byla vytvořena přestupní vazba na linku 13. Změnil se také jízdní řád spoje ve 21.16 z Otrokovic, kde byla vytvořena přestupní vazba z linky 55. Na lince 3 byl v pracovní dny upraven školní spoj po 14. a na lince 6 se v pracovní dny změnil čas odjezdu školního spoje po 7. v návaznosti na intervalovou dopravu na Lesní čtvrť.

Na lince 4 byl spoj s odjezdem v 18. z Vršavy původně vedený ke Sportovní hale na základě požadavků cestujících prodloužen na Podhoří. O víkendu budou na lince číslo 8 upraveny odjezdy spojů po 21., aby se zlepšily podmínky intervalové dopravy na Jižní Svahy. DSZO změnila i odjezdy školních spojů linky 10 ve vazbě na dopravu ke gymnáziu na Lesní čtvrť. Ranní školní spoje po 7. byly upraveny i na lince číslo 13.

Změny nastanou také na autobusových linkách. Na lince 33 byl upraven odjezd školního spoje v 7.22 ze zastávky U Zámku na točnu Paseky, aby mohli přistoupit školáci z linky 32 ve směru z Kudlova. V pracovní dny se změnily také časy odjezdů linky 55 po 22., aby byly vylepšeny přestupní vazby z trolejbusových linek 2 a 6 na zastávce Otrokovice, pošta. V návaznosti na vyžadované opoždění školního spoje ze ZŠ M. Alše na Podhoří byl opožděn následný spoj linky 70 ve směru do Otrokovic ve 14.31.