Již dnes od tří hodin odpoledne do přibližně šesti hodin na této bezpečnostní, zábavné a vzdělávací akci vystoupí například kouzelník Jiří Hadaš, Hudební škola Yamaha Zlín nebo Aerobik klub Zlín.

„Touto akcí chceme dětem alespoň trochu zpříjemnit návrat do školních lavic. Věříme, že se skvěle pobaví," doufá pořadatelka Martina Lerlová. Děti potěší akce nejen na náměstí Míru, ale i v sadu Svobody a parku Komenského.

Vystoupení, soutěže i kouzelník

Na náměstí Míru se o vědomostní soutěže o ceny postará moderátor a kouzelník Jiří Hadaš, o osvětu první pomoci v praxi pak Český červený kříž.

Neméně zábavný pak bude takzvaný Ballon twisting, kdy se z nafukovacích balonků vytvářejí různá zvířata, květiny, čísla či animované postavičky.

Se zpěvem, flétnou, ukázkami z táborového muzikálu a dalším hudebním programem pro nejmenší se pak představí také Hudební škola Yamaha Zlín.

Taneční vystoupení zajistí Aerobik klub Zlín, Orianadance, Rokec Zlín nebo Rodinné centrum Kamarád Nenuda se streetdancem. Milovníci netradičních věcí si mohou také nechat malovat na obličej.

Sportovci si zase jistě užijí motokáry, fotbálek, projížďku na ponících či skákání na velké trampolíně.V sadu Svobody budou pod záštitou Domu dětí a mládeže Astra pracovní dílničky, výukové programy, soutěže a malé trampolínky.

V sadu se vyřádí sprejeři i bubeníci

V sadu si budou moct děti s pracovníky centra Kamarád Nenuda vyzkoušet graffiti nebo si zabubnovat. Ti, kdo si budou chtít vyzkoušet lanové aktivity pro všechny generace, mohou si pak zajít do parku Komenského, kde jim se vším pomohou odborníci z lanového centra Cvak. Projekt Živé náměstí realizuje zlínská radnice.

ANNA MACHÁČOVÁ