Zábava, hudba, dobré jídlo, setkání s přáteli a sousedy, šampaňské, to k oslavám Silvestra bezesporu patří. Půlnoční vítání příchodu nového roku většinou završí ohňostroj.

„Město Zlín se podílí sponzorsky na silvestrovském programu na lyžařském svahu, jehož součástí bude i velký ohňostroj. Na ten přidělilo město příspěvek ve výši několika desítek tisíc korun," sdělil tiskový mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Vedení města v centru Zlína z bezpečnostních důvodů oslavy raději nepořádá. „Na lyžařském svahu se silvestrovská veselice osvědčila," doplnil Dvořák.

Na silvestrovskou party ve sportovním areálu se lidé vždy velmi těší, a proto je tam na poslední noc v roce připraven bohatý program.

„Chybět nebude dobré pití ani jídlo. Bude se grilovat a na zájemce čeká také skvělá hudba. Program vyvrcholí o půlnoci velkým ohňostrojem za účasti primátora města Zlína Miroslava Adámka. Vstup pro všechny bude zdarma," láká zájemce Michal Cepek, ředitel lyžařského areálu.

Akci na svahu podporuje rádio Kiss Publikum. „Za účasti našich moderátorů nebudou chybět soutěže o ceny, jako je třeba výstup na vrchol, kdy mohou soutěžící získat vstupenky na lezeckou stěnu či cédéčka, které podpoří soutěživost všech účastníků silvestrovské show," prozradila programová ředitelka rádia Bára Majíčková.

V Otrokovicích město neplánuje organizovanou zábavu. „Ponecháváme na našich občanech, jak silvestrovskou noc prožijí. Většinou se setkají, popřejí si, přiťuknou si šampaňským či odpálí pár rachejtlí," uvedla tisková mluvčí města Otrokovice Lenka Krupková.

JANA ZAVADILOVÁ