Je mezi nimi i Michal Šťastný. Možná jeho věrnost žlutomodrým a jeho příjmení stojí za spokojeností fanoušků, kteří svůj tým burcovali od prvního vhozeného puku až do závěrečného hvizdu píšťalky, která ukončila zápas a celou sérii s třineckými Oceláři.

„Mám zlínský hokej moc rád. Nechybím na žádném zápase a jezdím sem až z Hodonína," přiznal se mladý muž.

Dodal, že na hokej do Zlína jej bral jeho otec ještě jako malého kluka.

„Ve Zlíně máme rodinu, takže možná proto, navíc v Hodoníně se jednu dobu hokej vůbec nehrál, vysvětlil. Ještě před zápasem tipoval vítězství pro svůj oblíbený zlínský klub. „Přál bych si finále Zlín – Brno, to by byla paráda," zadoufal.

Mezitím nahoře v kotli zlínských nejvěrnějších fanoušků bylo pořádné horko. Atmosféra v kotli po prvních dvou vstřelených brankách domácích borců byla fantastická, správně to v něm vřelo a bod varu byl cítit mezi všemi.

Dobrá nálada a bubnování, tleskání, ruce nad hlavou, pískání i zpěv a smích, tlačila domácí berany do vítězného konce. Všichni věřili, že finále bude patřit Zlínu a že se série už do Třince nevrátí.

Na brigádu a pak pro pernamentky

Mezi těmi kdo v to nejvíce doufali, byla i mladá žena Markéta. Ta na poslední semifinálové utkání Zlína věřila tak, že se na něj přiletěla podívat až z Londýna.

„Dala jsem si rok pauzy od školy a tak pracuji v Anglii, ale tenhle zápas jsem prostě musela vidět," smála se Markéta, která na sobě měla jak jinak než žlutomodrý dres a hlavu ji zdobila modrá paruka dlouhých vlasů.

Jen litovala, že v neděli musí zpátky do Londýna, ale slíbila, že finálové zápasy zlínských beranů bude sledovat on-line.

Kousek od ní stály a tleskaly tři studentky zlínského gymnázia. Mezi nimi byla i Kristýna Šťastná ze Zlína.

„Máme permanentky, na ty jsme si vydělaly na brigádě," vysvětlila a dodala, že z domácích zápasů tak nevynechaly ani jeden.

"V kotli je úžasná atmosféra, proto stojíme právě tady."

Kousek od nich stáli dva další studenti Matěj a Nikol. Kdo je jejich nejoblíbenější hráč? „No přece Káša," (Libor Kašík, pozn. red. ) znělo dvojhlasně.

Podle nich je výborný brankář a ten přece dělá mužstvo.

Za chvíli nato zlínský brankář předvede jeden ze svých povedených kousků a kotlem se vzápětí nese: „Kaša, Kaša."

Fanda Třince: Něco se pokazilo

Ve třetí třetině je na zimním stadionu doslova horko.

Zato fanouškům třineckých Ocelářů tuhne úsměv na tváři. Na chodbě, jako by už neměl sílu sledovat závěrečné minuty utkání stojí jeden z nich. Jmenuje se Karel a není mu moc do řeči.

„Ty první dvě utkání hráli naši fantasticky, jenže se něco pokazilo," řekl smutně a raději odcházel ze zimního stadionu směrem k jejich autobusům.

Za malou chvíli utkání končí. Jásot zlínských fanoušků a diváků rozduněl zlínský zimák.

Semifinálová série mezi Zlínskými berany a třineckými Oceláři je u konce, u zlínského vítězného konce.

Mezi těmi, kdo ve vítězství zlínských hokejistů věřil byl i Michal Šťastný.

„Je to fantastické, věděl jsem, že to tak dopadne. Na finále tady nebudu chybět," slíbil a vmísil se do davu fanoušků, který opouštěl sobotní zápas..