Na světě existuje pouze 300 exemplářů Bugatti Veyron s karosérií kupé. Jeden z nich se nyní objevil v nabídce jihočeského autobazaru a upozorňuje na něj vyhledávač ojetých vozů Tipcars.com.

Prohlédnout si ho můžete v naší fotogalerii.

Za auto, které během šestnácti let od svého vzniku najezdilo 16 663 kilometrů (tedy přibližně tisícovku za rok), prodejce požaduje sumu 39 325 000 Kč. Tato cenovka je včetně DPH. Při odpočtu této daně je tedy skoro o sedm milionů korun levnější.

Auto je klasicky lakováno dvěma odstíny, přičemž ten hlavní je světle modrý. Prodejce upozorňuje, že auto je koupeno v Německu a kupující bude druhým majitelem.

Stav je bezvadný, jelikož nedávno prodělalo velký servis v autorizovaném dealerství.

Bugatti EB110 SS
Na prodej je poslední vyrobené Bugatti EB110 SS. Na cenu se musíte zeptat

Stejně jako ostatní klasické Veyrony pohání také tento exemplář šestnáctiválcový zážehový agregát se zdvihovým objemem válců osm litrů. Jeho výkon činí tisíc koní a maximální rychlost přesahuje hranici 400 kilometrů v hodině. Z nuly na stokilometrovou rychlost zrychluje během 2,5 sekundy a na třístovku se rozjede už za 17 sekund.

Kromě zmíněných 300 kupé se v letech 2005-2015 vyrobilo také 150 kusů verzí s karosérií targa (odnímatelná střecha) a 30 Veyronů Supersport. U nich byl výkon motoru posílen až na 1200 koní.

Zajímavostí je také to, že autorem designu byl Jozef Kabaň, který poté dlouhá léta vymýšlel tvary Škodovek a nyní je zodpovědný za vzhled vozů Volkswagen.