„Vyjeli se podívat na místo, kde se zároveň poptali lidí zokolí, jestli mají představu, kdo tam odpad vyváží. Nikdo si však ničeho nevšiml,“ popsal ředitel strážníků Miloslav Skřebský.

Ani prvotní neúspěch však kroměřížské policisty neodradil. „Zaměřili se přímo na odhozený materiál. Našli mezi ním suť, papíry ikusy linolea, což jim pomohlo vytyčit si okruh možných podezřelých a uhodit na ně,“ vysvětlil Skřebský.

Mezi nimi také objevili dotyčného zakladetele černé skládky. „Musel následně vše uklidit a byl samozřejmě po právu potrestán pokutou,“ podotkl Skřebský.

Ředitel zároveň upozornil, že na místě musel výtečník zaplatit tisíc korun, pokud by však jeho řádění trvalo déle, musel by se případ řešit přes odbor životního prostředí. „Tam už by se sankce pohybovaly vřádech několik desítek tisíc korun,“ nastínil Skřebský.

Dodal, že podobné kontroly provádějí strážníci pravidelně a budou vnich pokračovat inadále. „Zvláště do lesa odpad nepatří. Není to ale žádná legrace ani jinde, mohou tam být například předměty, okteré se mohou třeba poranit děti,“ uzavřel Skřebský.