„Pro mne je nepochopitelné, že se vypíná řízení křižovatky v době, kdy je tam stále silný provoz,“ poznamenal Buriánek, do jehož vozidla naboural necelou hodinu po vypnutí semaforu řidič bílé felicie. „Viníkem nehody je jednoznačně šofér, který mi nedal přednost. Vlastně si ani neuvědomil, že do něčeho naráží. Pokud by se, ale semafory nevypínaly v sedmnáct hodin, nedošlo by k této nehodě,“ dodal Buriánek, který si na fungování semaforu stěžoval i na kunovické radnici.

Dobu zapnutí a vypnutí signalizace však určili kunovičtí zastupitelé právě na základě podnětů od řidičů. „Kdyby bylo jen na mně, nechal bych semafor zapnutý déle. Zvolený čas je však kompromisem požadavků lidí a dohody s policií,“ komentoval situaci kunovický starosta Jiří Vařecha.
Policisté se nyní chystají stav na frekventované křižovatce opětovně posoudit.

„Situaci v Kunovicích necháme z pohledu bezpečnosti a plynulosti dopravy zhodnotit odborníky. Teprve na základě jejich zprávy můžeme navrhovat případné úpravy,“ informovala mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková.

Pondělní havárie je podle starosty Kunovic dalším z řady důkazů o neutěšené dopravní situaci ve městě. Na ministerstvu dopravy přitom čeká na schválení projekt stavebních úprav obou světelných křižovatek v Kunovicích. Ve středu města mají také přibýt odbočovací pruhy k podniku Let a směrem na Hluk. Na křižovatce u obchvatu projekt počítá s dalším průběžným pásem.