„Obdrželi jsme hlášení od sousedů, že v jednom z bytů dochází k rušení nočního klidu,“ přiblížil ředitel městské policie Nikolaj Martinák. Na místo se podle něj ihned vydala dvoučlenná hlídka. Výtržníkům, kteří byli evidentně posilněni alkoholem, strážníci domluvili a odjeli za dalšími povinnostmi.

„Půl hodiny nato se hlášení opakovalo s tím, že výtržnosti neustaly, ale naopak se stupňují“ doplnil Martinák. Okamžitě poté, co majitel bytu strážníkům znovu otevřel, se strhla slovní přestřelka.

„Jeden z mužů na nás křičel, co tady pohledáváme a kdo nás na ně poslal. Přitom na nás začal útočit,“ popsal situaci jeden ze zasahujících strážníků.
Agresivita útočníka neustala ani poté, co byl vyzván k prokázání totožnosti.

V napadání pokračoval i ve chvíli, kdy jej strážníci chtěli předvést na stanici. „Chytili jsme jej za paže a chtěli odvést ke služebnímu vozidlu. Vtom se na nás vrhl i jeho syn, začal do nás bušit a tahat nás zpět,“ pokračoval zasahující strážník. Celá situace se vyhrotila ve chvíli, kdy jeden z mužů vyrukoval na hlídku s 30 centimetrů dlouhým bodákem.

„Zničehonic stál za námi a v napřažené ruce držel předmět, který vypadal jako dlouhý nůž,“ popsal strážník. Později se ale ukázalo, že šlo o pilník zabroušený do ostré špice.

Strážníci nakonec vyvázli jen z roztrženou bundou. Případ si převzala státní policie. „Ta celou záležitost prověřuje jako útok na veřejného činitele,“ uzavřel Martinák.