Na místo, v němž došlo na hlavním silničním tahu I/57 ve Valašské Polance k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem Ford Escort combi a nákladním vozidlem DAF s návěsem cisterny na cement, dorazili hasiči šest minut od výjezdu. „Podle svědků řidič osobního auta na rovném úseku vyjel do protisměru, kde čelně narazil do nákladní soupravy. Po silném střetu byl ford odhozen na chodník u silnice,“ přiblížil havárii mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Po nehodě zůstal v těžce zdemolovaném osobním voze zaklíněný řidič s vážným zraněním. „Stěžoval si na bolest nohou, hrudníku a hlavy. Jedna část posádky se věnovala rozstřihávání vraku a druhá roztahování zničené přední části z nohou řidiče,“ uvedl mluvčí hasičů.

Uvolnit sevření šoféra po nárazu vozidel a jeho následné vyproštění se podařilo hasičům až po dvaceti minutách. Čtyřicetiletý řidič byl okamžitě předán do péče zdravotníků záchranné služby, kteří jej po prvotním ošetření odvezli do vsetínské nemocnice. „Od nás byl poté převezen do Baťovy nemocnice ve Zlíně,“ uvedla mluvčí vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

„Řidič kamionu neutrpěl při nehodě žádné zranění a zůstal na místě pro potřeby policie,“ dodal operační důstojník Policie ČR. Při této dopravní nehodě došlo zároveň k úniku většího množství provozních kapalin, které museli hasiči zlikvidovat takzvanými sorbenty.

Silniční tah byl zablokován přibližně dvě hodiny, po celou dobu se na něm tvořily kilometrové kolony, a to hlavně najíždějících kamionů u státní hranice. „Doprava byla obnovena v jednom jízdním pruhu po zadokumentování nehody policií a po odtažení vraku osobního auta na navijáku hasičského vozu. Do plného obnovení provozu řídila dopravu hlídka policie kyvadlově v obou směrech,“ doplnil Mitáček.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ZLÍNSKÉHO KRAJE:

Zpravodajství Sport Kultura Podnikání Černá kronika