Ovzniklém požáru byli informováni přibližně před půl pátou ranní. „Na místo okamžitě vyjela profesionální jednotka sjedním zásahovým vozidlem. Hned při příjezdu hasiči zahlédli, že plameny ze zapálených kontejnerů ohrožují iokolní zaparkovaná vozidla značky Fiat Tipo a Alfa Romeo,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Přestože byla jednotka na sídlišti za sedm minut, stihl oheň zasáhnout celkem čtyři kontejnery a dvě zmíněná vozidla poškodit. „Požár ale hasiči postupně omezili a uhasili. Naštěstí nedošlo po celou dobu kžádnému zranění,“ doplnil Mitáček.

Místo úmyslného požáru také ihned ohledal vyšetřovatel zlínských hasičů. „Vokolí se pohyboval svědek, který uvedl, že ukontejnerů viděl postavu, která požár založila,“ řekl Mitáček.

Po totožnosti žháře tedy pátrá společně shasiči iPolicie České republiky. „Pachatele zatím neznáme, ale policisté na případu intenzivně pracují,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Díky zásahu hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na další kontejnery a zaparkovaná auta. Oheň by jinak mohl způsobit další škody na majetku vhodnotě sedmi set tisíckorun.